maanantai 8. helmikuuta 2016

Pirske – Mathildedalin Kyläpanimo

Tänään maistossa Mathildedalin Kyläpanimon Pirske. Kyseessä on itselleni vielä aivan tuntematon panimo. Tai no olenhan minä panimon vaiheita täältä etäältä seurannut ja päässyt maistamaan yhden yhteistyöoluenkin, jos totta puhutaan, mutta yhtään täysin omaa tuotetta en ole vielä päässyt maistamaan. Joten odotan innolla uuteen panimoon tutustumista.

Jotenkin tämä panimo herätti mielenkiintoni heti, kun kuulin tästä. Olen nimittäin kerran käynyt Mathildedalin kylässä soittokeikalla häissä. Ja olipa muuten pirun moiset häät, joissa soittajillakin oli erittäin hauskaa, vaikka soitimme kaikkiaan 4-5 tuntia. Ja erikoisesti sinne päädyin soittamaankin. Eräs tuttavani oli ilmeisesti sulhon kavereita ja oli lupautunut hänen häissään hoitamaan musaiikki puolen. Hän oku sitten pyytänyt bändimme laulajan mukaan soittamaan kitaraa, joka pyysi minut soittamaan bassoa. Ja minähän lähdin. Onneksi. Oli sen verran hauska reissu, vaikka ajomatkaa  kertyi kähes seitsemän tuntia suuntaansa. Harvemmin olen ollut keikalla, jos koskaan, missä bändillä on ollut puitteet yhtä hyvässä kunnossa. Illalla paikalle saavuttuamme meitä odotti maittava ruoka ja lämmin rantasauna saunaoluineen. Juhlapäivänäkin homma pelasi ja bändillekin oli oma pöytäpaikka juhlaväen seassa. Juhlaillan pimetessä saapui snäkärikoju pihalle, mistä sai hakea yösyömistä. Hyvät muistot siis jäi. Siksipä Mathildedal on jäänyt elävästi mieleeni. 

Mutta palataanpa muisteloista oluen pariin.

Pirske on väriltään kullankeltaista ja hieman utuista. Pinnalle muodostuu noin sentin korkuinen vitivalkea vaahtokerros. Pohjalta nousee tasaiseen rauhalliseen tahtiin pikkuriikkisiä kuplia. Kaunista.

Tuoksu on kukkainen, hedelmäinen ja kevyen hiivainen. Raikas tuoksuprofiili, jossa hiiva ei häiritse. Hieman taikina juurimaista tässä tuoksussa on.

Maku mukavan raikkaan kukkainen ja maltillisen mausteinen. Jälkimakuun hiipii banaania, jauhoista maltaisuutta ja hienoista hiivaisuutta, jota terästää kevyt pippurimaisuus. Hieno makuprofiili.

Suutuntuma on raikas ja hienoisen lämmittävä. Jälkimaun puolella nousee esiin maltilliset katkerot ja pippurinen lämmittävä puraisu.

Kokonaisuutena Mathildedalin Kyläpanimon Pirske on erinomaisen hieno olut, jota nautiskelee mielellään. Tätä voisi hommata varastoon parikin pulloa. Sopii hyvin näin nautiskeluun tai menisi myös saunaoluena. Hieno ensikohtaaminen Kyläpanimon kanssa. Toivottavasti pääsen piaan tutustumaan myös muihin tuotteisiin. Ne eivät vain ole vielä Mualiman navalle rantautuneet.

Laitampa pitkästä aikaa musaa tähän liitteeksi. Jotenkin samaiselta hääkeikkareissulta mieleen on jäänyt myös Villega Peoplen YMCA. Tämä soitettiin pariin otteeseen – ja onhan tässä melkoisen svengaava basso. Eipä mulla muuta. Illan jatkoja.Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50 

Speksit:
Panimo: Mathildedalin Kyläpanimo
Tyyli: Belgian Ale
Maa: Suomi
Väri: 10,8 EBC
Katkerot: 19,4 EBU
Kantavierre: 16,3 °P
Maltaat:  Pilsner- ja carapils
Humalat:  Saaz ja Savinjski Golding
Alkoholi: 6,9 %
Muuta: Kandisokeri. Yksi Alkon vuoden 2016 käsityöläisolut valikoimasta
Mistä: Kolmisopen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti