lauantai 27. helmikuuta 2016

Triumphator Dunkler Doppelbock – Löwenbräu

Syksyllä annoin kaverille muutamia kotitekoisia oluita maistelusessioon ja hän halusi hyvittää nämä oluet jotenkin. Hän toikin minulle tuliaiseksi ja korvaukseksi Saksasta pari sikäläistä normi ruokakaupasta löytyvää olutta. Toinen näistä oli Paulanerin Salvator ja toinen Löwenbräun Triumphator Dunkler Doppelbock. Molemmat siis Doppelbockeja ja tavallisia maitokauppaoluita siellä päin. Salvatorin nautiskelin jo syksymmällä, mutta tämä toinen on odotellut sopivaa hetkeä. Tänään saunan päätteeksi alkoi tehdä mieli jotain napakampaa, mutta myös juotavampaa, joten päädyin valitsemaan jääkaapista tämän tuplapukin.

Triumphator on väriltään tumman mahonginruskea ja kirkas. Hieman ruskehtavaa vaahtoa kertyy vehnäolutlasissa reilun neljän sentin verran ja se työntäytyy myös hieman ulos valuen kiehtovasti hiitaana vanana lasinaluselle. Herkullisen näköistä.

Tuoksussa löytyy mallasta ja maltillinen humalan tuulahdus. Hieman tunkkainen kuitenkin.

Maku on täyteläinen ja jopa hieman alkoholinen. Tai alkoholisuus ei oikeastaan enää tunnu muutaman hörpyn jälkeen. Lisäksi mausta löytyy karamellisoitunutta mallasta, toffeista makeutta ja hienostuneen yrttinen. Jälkimaussa piipahtaa maltillinen humalan kosketus. Erittäin tasapainoinen ja maukas Doppelbock.

Suutuntuma on täyteläinen ja melko pehmeä. Hyvä ja tukeva mallasrunko, joka tasoittaa makumaailmaa.  

Kokonaisuutena Triumphator on erittäin maukas ja tasapainoinen Doppelbock. Hyviä makuja, muttei mitään turhaa kikkailua. Tämän juominen on nautinnollinen kokemus. Ja nimihän tällä oluella on kohtuullisen päheä. Triumphator. Voiko tällä nimellä mennä pieleen? Markulle kiitokset maukkaista oluista.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50 

Speksit:
Panimo: Löwenbräu
Tyyli: Doppelbock
Maa: Saksa
Kantavierre: 18,2 %
Alkoholi: 7,6 %
Mistä: Kaveri toi tuliaiseksi Saksasta. Paikallista maitokauppatavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti