perjantai 19. helmikuuta 2016

Wilhelm I Imperial Black Pils – Stadin Panimo

Perjantai ja työviikko melkein ohi. Huomenna pitäisi vielä töihin kampeutua, mutta kotiin saavuttuani nälkäistä työmiestä odotti vaimon valmistamat burgerit. Kaivoin jääkaapista burgerin kaveriksi Stadin Panimon Wilhelm I. Jotenkin muistelin tämän olleen vain Imperial Pilsner, mutta lasiin olutta kaataessani hämmästyin väriä, kunnes muistin kyseessä olevan Imperial BLACK Pilsner. No, raikasta ja rapsakkaa tunnelmaa olisin kaivannut, kuten esim. Impala Imperial Pils. Mutta kerta olut on jo lasissa, niin tällä kertaa mennään tällä.

Wilhelm I käy oikein mainiosti ruokajuomaksi.
Wilhelm I on väriltään punaiseen taittavan tumman ruskeaa ja hieman utuista. Tummuutta on sen verran, ettei paljon läpi näy. Vaahtoa kertyy erittäin niukasti. Vähän kotikalja fiilis.

Tuoksu maltainen, hieman makeahko. Jotain katajamaistakin tässä on. Lämmettyään myös kahvia.

Maku on makean maltainen ja pähkinäinen. Hieman suklaatakin. Sitten pikkuhiljaa esiin hiipii humalat ja tässä nousevassa katkerovaiheessa tulee jotain jopa sahtimaista ajatusmaailmaa esille. Katajaista makeaa mallasta. Myös banaania. Jännittävää. Lämmettyään hieman maut vielä voimistuvat.

Suutuntuma on täyteläinen ja pehmeä. Jälkimakuun kaartaa mukaan napakat katkerot, jotka vihmovat maltaistettua suuta pirtsakasti katajanoksilla.

Kokonaisuutena oikein kelpo olut, vaikka jääkaappikylmänä meinasi jättää vähän kylmäksi. Syönnin aikana olut ehti hieman lämmetä, jolloin tuoksut ja maut alkoivat kuitenkin päästä paremmin esiin. Tämän jälkeen Wilhem I alkoi vakuuttamaan paremmin. Makuprofiili on hieno ja kasvaa kivasti alun pehmeistä maltaisista ja hieman sahtimaisista makumaailmoista ryhdikkään katkeroiseksi. Ei tässä paljon pilsneriä ole, mutta ihan hyvää. Sopii hyvin ruokajuomaksi.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50 

Speksit:
Panimo: Stadin Panimo
Tyyli: Imperial Black Pilsner
Maa: Suomi
Väri: 84,5 EBC
Katkerot: 65,8 IBU (Alko 42,3 EBU)
Kantavierre: 15,7 °P (Alko 15 °P)
Maltaat:  Pils-, vienna-, münich-, kristalli- ja suklaamaltaat
Humalat:  saksalaiset aromihumalat
Alkoholi: 7,2 %
Muuta: Yksi vuoden 2016 Alkon Käsityöläisolut valikoiman oluista
Mistä: Kolmisopen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti