keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Lapin Kulta Arctic Malt 0,0 - Hartwall

Taas reissussa menossa ja ruokakaupassa hiipparoidessani kävin tapani mukaan tsekkaamassa paikallisen olutvalikoiman. Olisi hyllystä löytynyt ihan mielenkiintoisiakin entuudestaan maistamattomia oluita, mutta silmä iskeytyi jostain syystä Lapin Kullan Arctic Malt 0,0 %. Vähän nämä alkoholittomat oluet tuppaavat yleensä olemaan hivenen mauttomia, mutta eihän sitä tiedä jollei sitä testaa. Eli tällä kertaa mukaan vain alkoholitonta.

Olut on väriltään vaalean keltaista. Kaadettaessa pinnalle kertyy kirkkaan valkoinen vaahto. Tuoksusta en saa oikein mitään irti. Kuin vettä tuoksuttelisi.

Maku on oletetusti mieto. Maltaan osuutta voi aistia, mutta humalaa en löydä. Maussa myös hivenen makeutta. Tämä on kuin laimennettua Pomacia, jossa hiilihapot on kuitenkin tallella. Kuin hiilihapotettua laimeaa viljateetä. Tästä puuttuu kokonaan luonne ja runkokin on heppoinen. Ei kyllä iske minulle. Mielummin juon vettä.

Alkoholittomista oluista BrewDogin Nanny State (0,5%) on ollut ainut, joka on nyt jotenkin edes iskenyt reippaamaan humaloinnin ansiosta, vaikka sekin on jotenkin vetinen. Joku juttu näissä tökkää verrattuna alkoholia sisältäviin.

Kävin illalla kävelyllä tutustumassa paikalliseen ympäristöön ja Jämsänkosken Linnasenvuoren metsän polkuja kiivetessäni kuulokkeista soi brittiläisen Molokon Statues levyn päättävä Over and Over biisi, jonka loistava bassoriffi jäi päähän soimaan. Tämä kyseinen riffihän toistuu lähes koko biisin ajan ja käytän sitä itse silloin tällöin soundcheckissä, koska siinä liikutaan mukavalla sävelväleillä asetusten säädön kannalta. Hieno biisi, joka jatkuu ja jatkuu ja ... vielä kerran jatkuu. Eli olkaapa hyvät, nautinnollisia kuunteluhetkiä, sillä olut ei niitä nautintoja nyt tarjoillut.

Tuomio:
Tuoksu: 2/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 3/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 18/50

Speksit:
Panimo: Hartwall
Tyyli: Alkoholiton olut / Lager
Maa: Suomi
Väri: 10 EBC
Katkerot: 18 EBU
Kantavierre: 5,2°
Alkoholi: 0,0 %
Muuta: Pulloissa ja tölkeissä on koodi, josta voi seurataan omassa oluessa käytettyjen maltaiden alkuperää ja käsittelyä
Mistä: Jämsänkosken S-Market

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti