tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kievari Ameriikan Ale – Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Kievari Ameriikan Ale on houkuttelevan näköinen
eurooppalaisista maltaista tehty olut,
jonka humalointi on  hoidettu jenkkihumalilla.
Tällä kertaa lähti maisteluun kylmähyllystä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kievari Ameriikan Ale. Kiva, kun kaupoissa on oluita myös kylmässä, jotta näin maisteluhalun yllättäen iskiessä ei olutta tarvitsi taskunlämpimänä nauttia. Tosin nämä kylmät oluet on pääasiassa isojen panimoiden suurtuotteita. Mikkelin Graanin Prismassa tilanne oli keskivertoa parempi, muttei pääse lähellekkään esim. Palokan Citymarketin hyllyä, jossa lähes kaikki "erikoisoluet" on viileässä. Se on oluen ystävälle erinomaista palvelua. 

Kievari Amerikan Ale näyttää herkulliselta ja on hieman samean hunajaisen värinen. Kaadettaessa olutta 2 dl lasiin kertyy pinnalle tuhdin näköinen reilu 2 cm vaahtokerros.

Tuoksu maltainen, humalainen ja hieman hiivainen. Mieleen tuli hieman vehnäolut. Maku on maltainen ja makea. Humalan puraisu tulee kivasti, mutta se on enemmänkin kirpeän katkera kuin hedelmäisen raikas. Suuhun jää kitkeryys, joka on hieman polkupyörän sisäkumin kaltainen. Se mikä tulee, jos vahingossa pyörän kumin vaihdon yhteydessä sattuu sormimenemään suuhun. Siitä vähän miinusta.

Suutuntuma on hivenen köykäinen kunnes humala puraisee. Jotenkin ei nousu suosikiksi, mutta vois tätä toistekin ostaa. Jos tätä ois perustarjonnan rinnalla R-Kioskilla reissukaljaa hakiessa, niin mukaan lähtisi mielummin tämä kuin perusnallukka tai kolmentolpanpunainen.

Jostain syystä mieleeni nousi José Gonzálezin kauniit kappaleet ja etenkin upea Cycling Trivialities. Laitoin tähän tämän hienon liveversion, joka on soitettu yhdessä The Göteborg String Theoryn kanssa. Alkuperäinen video on niin surullista katsottavaa, etten sitä tähän laittanut. Katso, jos haluat palan ihmisten hulluutta. Löytyypi myös tuubista.


Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50

Speksit:
Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Tyyli: American Pale Ale
Maa: Suomi
Väri: 14 EBC
Katkerot: 35 EBU
Kantavierre: 11,2°
Maltaat: Eurooppalaisia maltaita (ei eritelty tarkemmin)
Humalat: Jenkkihumalaa (ei eritelty tarkemmin)
Alkoholi: 4,7 %
Mistä: Graanin Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti