lauantai 12. heinäkuuta 2014

American Black Lager - Stadin Panimo

Tämä StaPan uutuus tuote tuli heti tuoreeltaan hommattua jemmaan, mutta näyttäähän sitä edelleen hyvin Alkoista kautta maan saavan. Itse olen useinmiten pitänyt tämän nykyisin Helsingin Suvilahdessa majaa pitävän panimon tuotteista. Harmillisen harvoin vain niitä nykyisin pääsee maistamaan, kun suurin osa tuotteista jää tuonne pääkaupunkiseudulle - eikä siellä jaksa ravata kokoaikaa, kun on tässä maassa muitakin paikkoja. 

Toki maitokauppavahvuuksia löytyy monista kaupoista ja niitä silloin tällöin uusiakin tulee. Voisihan niitä vahvempiakin paremmin liikkua näilläkin leveysasteilla, jos tuo Alkon sisäänosto- ja ulosmyyntipolitiikka olisi edes himpun verran järkevämpää. Tai no, enhän minä sitä varmaksi voi tietää. Kuvittelen näin kuitenkin olevan.

Tämä American Black Lager on väriltään erittäin tumma, lähes musta olut. Pinnalle kertyy vain ohut kerros vaahtoa kaadettaessa.

Tuoksussa hedelmää, rusinaa, humalaa ja hieman pihlajankukan kaltaista "kissanpissaa". Jälkimmäinen ei ole voimakas eikä tuota etovia mielikuvia. Enemmänkin siis pihlajankukan tuoksu. Tuoksut ovat mukavan voimakkaat.

Maussa Kahvia, reilusti humalaa ja paahtunutta ruisleivän kuorta. Vaikka maut ovat kohtuullisen tuhdit ja selkeät on olut suutuntumaltaan kuitenkin aavistuksen vetinen, jonka humaloini piaan suullisen jälkeen kuivattaa.

Hienoisesta vetisyydestä huolimatta ihan kelpo olut. Viimeaikoina maistamieni lagerien parhaimmistoa.

Huomenna suuntaan kohti Ilosaarta, joten tähän voisi poimia jotakin mielenkiintoista huomisesta artistikattauksesta. Suomalainen The Blanko on yksi tiukimmista tämän hetken livebändeistä eikä bändiä ole noteerattu lähellekkään niin hyvin kuin syytä olisi. Viime kuussa bändi vieraili mm. Von Hertzen Brothersien kanssa Japanissa promoamasssa ja toivottavasti sieltä lähtee isompi suosio avautumaan. Siinä vaiheessa voidaan täällä vain olla tyytyväisiä, kun suomalainen bändi taas menestyy, mutta vastineena tästä bändiä ei enää nähtäisi samassa määrin kotimaan lavoilla.

Joten jos olet Ilosaaressa huomenna, niin suuntaapas klo 16 Sue-lavalle. Siellä voi tämän kaltaista tykittelyä nähdä, kuulla ja kokea. You & I.Tuomio: 
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50  

Speksit:
Panimo: Stadin Panimo
Tyyli: Black Lager
Maa: Suomi
Väri: 73,7 EBC
Katkerot: 44,8 EBU
Kantavierre: 12,9°
Maltaat:  Pilsner-, väri- ja paahdetut maltaat
Humalat:  Valikoima amerikkalaisia aromihumalia
Alkoholi: 5,3 %
Mistä: s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti