sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Music Non Stop Techno Pop - To Øl

Nyt on tullut muutama olut maisteltua tanskalaiselta To Øl panimolta ja oikein maukkaitahan ne tuotokset on olleet. Tällä kertaa maisteluun päätyi Palokan Citymarketista ostettu Music Non Stop Techno Pop. 

Kyseessä on mangolla ja appelsiinin kuorella höystetty pilsner-tyylin edustaja. Voisinpa sanoa, että mielenkiinnolla tämän maistelua hetkeä olen odottanut.

Olut on väriltään kuparinruskea. Kaadettaessa pinnalle kertyy vain ohut kerros vaahtoa, mikä laskeutuu aika nopeasti.

Tuoksussa hedelmäistä humalaa, vastaleikattua nurmea, makeutta ja häivähdys pihkan hartsisuutta.

Ensi kulaus on raikkaan hedelmäinen. Maussa mangoa, sitrusta, karpaloa, humalan katkeroa ja pientä havumaisuutta. Jälkimaku muuttuu kuitenkin hiukan tympeäksi ja metalliseksi. Kuin vanhaa lusikkaa, josta pinnoite kulunut ja metallin maku työntyy pehmeän hedelmä jogurtin maun takaa. Lämmetessään tulee esiin vähän saippuamainen makutuntuma, joten suosittelen nauttimaan kylmänä.

Suutuntumaltaan rapsakka olut ja raikas olut, jota jälkimaku hieman latistaa. Humalointi peittää hyvin alleen kevyehkön mallasrungon.

Kokonaisuutena melko maukas pilsneri, jonka tympeän metallinen jälkimaku jättää vähän "kitkerän" maun suuhun. Hedelmäisyys ja napakka metsäinen humalointi ei hommaa valitettavasti pelasta. Ei kyllä tulisi ostettua uudelleen.

Kerta oluen nimessä on yhdistetty tarkoituksella (tai tarkoituksetta) konemusan pioneerin Kraftwerkin kahden samalta levyltä löytyvän biisin nimet, niin musaiikiksi silloin siis kyseiset kappaleet. Nämä pyöräilyyn hurahtaneet (yksi albumi on nimetty Tour De Francen mukaan) järkähtämättömät oman tiensä kulkijat ovat ansiokkaasti ilahduttaneet maailmaan omalla koneellisella ulosannillaan. Music non stop. Techno Pop.Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 32/50 

Speksit:
Panimo: To Øl
Tyyli: Pilsner
Maa: Tanska
Maltaat:  Ohra, kaurahiutaleet, mallastamaton vehnä
Alkoholi: 4,5 %
Muuta: Mangoa ja appelsiinin kuorta. Valmistettu yhdessä Köpisläisen Restaurant Pop:n kanssa.
Mistä: Palokan Citymarket, Jyväskylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti