perjantai 31. lokakuuta 2014

Cap Dog Black IPA – BrewDog / CAP

BrewDog on itselleni yksi niistä panimoista, joka oli johdattamassa kiinnostukseni syvällisemmin oluiden maisteluun. Ehkäpä siksi olen aina kiinnostunut, kun tarjoutuu tilaisuus maistella tämän panimon tuotteita. Vaikka odotukset ovat nykyisin aika kovat näiltä tuotteilta, niin harvemmin on tullut suuremmin petyttyä.

Kävin maistelemassa Ravintola Maljassa uuden CAP panimon kanssa valmistetun yhteistyöoluen. CAP Brewerystä ei minulla ole minkäänlaista käsitystä ja mielestäni en ole päässyt tämän panimon omia tuotteita maistamaan. Nettisivuihin tutustuttuani kiinnostusta kyllä on. Pitänee alkaa tutkailemaan nettikauppoja, jos jostain voisi tehdä sopivan tilauksen.

Mutta sitten tämän pariin. Yhteistuotos on Black IPA, joka on itselleni tyylilajina hieman tuntemattomampi. Olen maistanut muistiinpanojeni mukaan kolmea Black IPA. BrewDogin AB:06, Mikkellerin Sort Gul ja Hiisin Pläkki. Ei hirveän laaja kokemuspohja.

Cap Dog on väriltään tumma. Musta. Sysimusta. Hämärissä baariolosuhteissa ei valoa tämän läpi näe. Oluen pinnalle kertyy kermanväristä vaahtoa noin sentin kerros. Vaahto on erittäin pienikuplaista ja paksunoloista.

Tuoksusta en meinaa saada mitään irti. Onko flunssaa pukkaamassa vai onko nenäni muuten jotenkin kuiva, mutta ei meinaa irrota. Voihan tuo olla, että pikkutuopin muoto ei ole paras aromien esiin tulon kannalta. Lämmettyään hiukan paahteista lakritsisuutta aistittavissa.

Maku on suklainen, hennon mokkainen, raakalakritsinen sekä hieman paahtuneen ruisleipäinen. Jälkimaussa raakalaku viipyilee. Kevyt jaloviinaisuus puskee kokonaisuuden läpi. Itse en paljoa "Jallusta" välitä, mutta ei häiritse tässä. Katkeroa tai humalan puraisua alkuun yllättävän vähän.

Suutuntuma on pehmeä ja kuehkean kermavaahtoinen. Pehmeä vaahtokahvi vaihtuu keksimäiseksi katkeroksi. Eli kuiva, keksimäinen ja kevyen katkeroinen suutuntuma jälkimaussa.

Kokonaisuudessaan melkoisen hieno Black IPA. En ole vielä täysin tyylilajia sisäistänyt, mutta maku on tässä hyvä. Tosin jos en paremmin olisi tiennyt, niin porteriksi olisin tätä veikannut.

Musaiikiksi laitellaan Ben Howardin uutta tuotantoa. Juuri ilmestyneeltä I Forget Where We Were levyltä valitsin soolona esitetyn version kappaleesta Time is Dancing. Hirveästi en ole vielä levyyn ehtinyt perehtyä, mutta se on hyvä tehdä kelpo juoman kera. :)


Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 38/50 

Speksit:
Panimo: BrewDog / CAP Brewery
Tyyli: Black IPA
Maa: Skotlanti / Ruotsi
Alkoholi: 9 %
Mistä: Ravintola Malja, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti