keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Keisari Luomu Pils – Nokian panimo

Mukava saunakaveri. Tuttua ja turvallista.
Työreissulla pienillä paikkakunnilla saa tyytyä yleensä suhteellisen kehnoon olutvalikoimaan. Tällä kertaa valinta oli toki suppeampi kuin kaupungeissa, mutta sentään vähän valintaa löytyy. Päädyin saunajuomaksi valitsemaan Keisarin Luomu Pilsin ja kämpillä vasta tajusin, että tämä onkin jäänyt minulta kokonaan maistamatta. Neitsyys siis meni tällä kertaa.

Luomu Pils muodostaa lasiin kaadettaessa tuhdin ja paksun, hieman kuparin punertavan vaahdon. Juoma ei voi vanhan lasin kuluneen ja struktuurisen pinnan takia ei voi hyvin tarkasti tutkiskella. Väri on kuitenkin hivenen tummempi kuin perussuomalaisessa lagerissa.

Maku on raikas ja hivenen humalainen. Mallasta on myös mukana. Mielestäni maussa on myös häivähdys pistaasipähkinää. Jälkimaussa mukavaa humalan viipyilevyys. Ei mikään tajuntaa räjäyttävä olut, mutta veikkaan, että tulee hommattua joskus toistekin saunakaveriksi.

Saunan jälkeen olutta nautiskellessani mietin, että ”Kenen koti on täällä?”. Siksipä pyöräyttin musiikiksi perikotimaista CMX:ää, jonka Surunmurhaajan sinkulta löytyvässä π kappaleessa tuo esiintyy. Jäinkin kuuntelemaan muitakin sinkkujen B-puolia ja Sillanrakentajan B-puolen hieno Punainen nro. 6 on jotenkin aina säväyttänyt minua. Sitäpä siis kehiin tähänkin. Tuttua ja turvallista, mutta kuitenkin hieman erikoista. Kuten Keisari Luomu Pils suomalaisille.


Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

Speksit:
Panimo: Nokian Panimo
Tyyli: Pils
Maa: Suomi
Väri: 9 EBC
Katkerot: 26 EBU
Kantavierre: 10,6°
Alkoholi: 4,5 %
Mistä: Akaan Sale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti