lauantai 30. kesäkuuta 2018

Orwellian Nightmare 2018 – Orava Brewing

Helmikuusta ja Alkon käsityöläisolutkattauksesta on jo jokunen tovi, mutta vielä niitä muutama maistamattomina kylmiön hyllyltä löytyy. Näistä yksi oli itselleni aiemmin täysin tuntemattoman Orava Brewingin Orwellian Nightmare 2018. Panimon omilta sivuilta selviää, että  kyseessä on neljän kotiolutharrastajan tammikuussa 2017 perustama kiertolaispanimo. Tämä lienee panimon kolmas tuotos. Muut oluet on Paleå APA ja tämän Orwellian Nightmaren 2017 versio. Kaikki oluet on pantu Cool Head Brewryllä Tuusulassa.

Orwellian Nightmare 2018 on lähes täysin mustaa ja lähes läpikuultamatonta. Tyynenä uinuvaa painajaisten pintaa peittää petollisen herkullisen maitokahvin värinen ohut vaahtokerros.

Tuoksu on runsaan kahvinen, paahteinen ja tumma suklainen. Ai että. Onpa herkullinen tuoksu.

Maussa paahteista mallasta ja makeaa suklaisuutta. Myös kivaa pähkinää. Yllättäen kahvia on melko vähän. Vain häivähdyksen omaisesti. Jälkimaussa esiin puskee vähän tympeää kaurapuuroa ja hiivan sekoitusta, mikä hieman häiritsee.

Suutuntuma on silkkisen pehmää ja täyteläistä. Kuin liian hyvää unta. Jälkimakuun esiin puskee pikkuhiljaa ryhdikkäät katkerot pitämään järjestystä yllä. Kuin isoveljen muistutus Orwelilaisesta todellisuudesta.

Kokonaisuudessaan Orava Brewingin Orwellian Nightmare 2018 tarjoilee erittäin maistuvan oluen ja hienon ensikosketuksen tähän neljän kotiolutharrastajan kiertolaispanimoon. Varmasti tulen heidän oluita jatkossakin ostamaan.

Tuomio:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50 

Speksit:
Panimo: Orava Brewing
Tyyli: Imperial Stout
Maa: Suomi
Katkerot: 50 IBU
Alkoholi: 10,0 %
Muuta: Kuului Alkon vuoden 2018 käsityöläisolutvalikoimaan
Mistä: Päiväranna Citymarketin Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti