torstai 20. huhtikuuta 2017

Cloudberry Saison – Pyynikin käsityöläispanimo

Tällä kertaa maistelussa Pyynikin Käsityöläispanimon Cloudberry Saison. Tämä seison löytyy panimon uudesta maitokauppoihin saapuneesta Big4Sun maistelusetistä, mutta tätä saa kyllä myös irtopulloina. Itse sain maistelusetin suoraan panimolta. Setin muut oluet ovat uusi Dammer Pils sekä vanhat tutut Ruby Jazz Ale ja American IPA, jotka olen jo aimmein reittannutkin.

Kyseessä on nimenstä mukaisesti hillalla eli lakalla maustettu maitokauppavahvuinen saison-tyylin edustaja. Maltaina käytetty Pils- ja vehnämaltaita. Humalointi suoritettu Saazilla. Tätä olen useamman kerran kaupassa katsellut, mutta hyllyyn on toistaiseksi jäänyt. Minulla on hyvin vaihtelevia kokemuksia marjoilla höystetyistä oluista. Monenlaisilla marjoilla höystettyjä oluita on tullut maisteltua, mutta vain yksi hillaa sisältänyt olut. BrewDogin Hello My Name is Little Ingrid (4,7%), joka on panimon HMNI sarjan ensimmäisen yksilön Hello My Name is Ingridin (8,5%) pikkusisko.. Eipä siinä. Eikun maistelemaan tätä.

Cloudberry Saison on hyvin kirkasta ja vaalean kullan keltaista. Valkoista kuohuvaa vaahtoa muodostuu reilusti, muttei kuitenkaan niin tolkutonta määrää että meinaisi lasista karata. Vaahtokukka laskeutuu melko nopeasti häiviämättä kuitenkaan kokonaan. Kuplat kipuavat rauhallisesti ylöspäin. Itseasiassa melkoisen herkullisen näköistä.

Tuoksu on miellyttävän marjainen. Ei liian voimakas, mutta selkeästi tästä aistii hillan tuoksun, joka sekoittuu sulavasti maltaisuuden kanssa yhteen.

Maussa ensin tulee hedelmäisiä ja marjaisia makuja. Hilla ei maistu niin erottuvasti kuin se löytyy tuoksusta. Sitten puskee napakka maltaisuus esiin käyttäen muurin murtajana ruohomaista, maltillisen katkeroista humalakäpyä. Eli jälkimaussa pyöritään ruohossa ja mallasohrassa. Useamman hörpyn jälkeen välissä vilahtelee saison hiivan tuomaa hentoa kukkaisuutta ja yrttisyyttä.

Suutuntuma on yllättävänkin raikas. Mallastakin on sen verran, ettei Cloudberry Saison ole vetinen. Jälkimaussa katkerot nostavat hieman päätään, mutteivät valtaa koko alaa.

Kokonaisuutena maukas ja raikas saison, jota tulee ehkä juotua toistekin. Maku oli hyvä ja hillaakin löyti, vaikkakin enemmän esillä tuoksussa. Pienenä miinuksena humalan ja maltaan rujo esiin hyökkäys jälkimakuun.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50 

Speksit:
Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo
Tyyli: Saison / maustettuolut
Maa: Suomi
Väri: 11 EBC
Katkerot: 32 EBU
Maltaat:  Pils, Vehnä
Humalat:  Saaz
Alkoholi: 4,7 %
Muuta: Hillaa
Mistä: Sain panimolta Big4Sun maistelusetin, jossa tämä on mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti