sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Chubby Santa got stuck in the chimney stout – The Flying Dutchman Nomad Brewing Co.

Kylläpäs aika kuluu, kun on hulluna hommia. Viimeisen kahden viikon aikana on tullut painettua yhteäputkeen neljätoista päivää töitä ja tuntejakin kertynyt jo 142h, mutta tavoitteessa aletaan olla. Vielä muutama päivä pitää jaksaa, niin sitten pääsee itsenäisyys päivänä hiukan hengähtämään. Tänään kuitenkin hiukan kevyempi päivä ja hetki maistella oluttakin, joten arviota kehiin.

Tällä kertaa lasiin kaatui Th Flying Dutchmanin Chubby Santa got stuck in the chimney stout, joka löytyy Alkon tämän vuoden jouluolut valikoimasta.

Olut on mustaa ja lähes läpi kuultamatonta. Pinnalle kertyy komea ja kuohkea vaalean ruskea vaahtokruunu, joka pysyy hädin tuskin lasissa.

Tuoksussa vahvasti paahtunutta mallasta, pähkinää, suklaata, espressoa ja häivähdys savusaunaa. Mainio tuoksuprofiili

Mausta löytyy samoja elementtejä kuin tuoksusta. Oikein tumma paahteista espressoa, tummaa suklaata ja runsasta maltaisuutta. Myös kuivattavaa nokisuutta.

Suutuntumaltaan täyteläinen, mutta aika kuiva. Hiilihappoja on hiukan liikaa stoutille. Tuo liian pistelevän tunnun kielelle. Jälkimakuun tunnelma kuitenkin tasoituu hiukan ja suussa viipyilee miellyttävät kahvin ja pähkinän aromit.

Kokonaisuudessaan Chubby Santa got stuck in the chimney stout on oikein hyvä kuivemman puoleinen stout, mutta se ei yllä huipputasolle. Vähän kun olisi vähemmän ollut hiilihappoja, niin kokonaisuus olisi ollut erittäinkin miellyttävä. Voisin ostaa ehkä toistenkin, mutta parempiakin on.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 35/50 

Speksit: The Flying Dutchman Nomad Brewing Co.
Tyyli: Stout
Maa: Suomi / pantu Belgiassa
Katkerot: 60 EBU
Kantavierre: 18,3 °P
Maltaat:  ohraa ja kauraa
Alkoholi: 8,0 %
Muuta: Suklaata, kahvia ja vaniljaa
Mistä: Päivärannan Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti