tiistai 30. lokakuuta 2018

Korpikuusen kuiskaus – Haapala BnB

Tänään on aikaa vähän itselle ja omille harrastuksille, joten pystyy tekemään myös harvinaisesti olutarvion keskellä päivää. Lopetin viime viikolla työt vanhassa työpaikassa ja sain ihanilta työkavereiltani läksiäislahjaksi kasapäin herkkuja ja kolme itselleni entuudestaan tuntematonta olutta. Yksi työkavereista oli edellisellä viikolla ollut lomalla Vuokatissa ja olipa sillä reissulla piipahtanut Haapala BnB:ssä ja ostanut ihan minua varten kolme pulloa heidän oluitaan. Yhtä ei ollut ilmeisesti ollut juuri silloin saatavilla.

Tänään pääse maistoon lounaaksi ostamani Kokkikartanon lohikeiton kera ensimmäinen niistä – Korpikuusen kuiskaus, joka on 5,2 % vahvuinen kuusenkerkällä maustettu Pale Ale. Kaikki Haapala BnB:n pullot on etiketöity tyylikkäästä käyttäen pelkkää valkoista läpinäkyvässä muovissa ja tässä valkoisista pikseleistä muovostuu kuusenkerkkä.

Korpikuusen kuiskaus on väriltään kauniin kuparin punertavaa ja hieman sameaa. Pinnalle muodostuu komea, hieman punertava kuokea vaahtokruunu. Herkullisen näköinen, vaikkei tämä nyt ihan väriltään taida Pale Aleksi mennä.

Tuoksussa raikasta havuisuutta, jossa pihka ei puske ylitsetunkevana läpi. Hieman toffeista maltaisuutta ja greippiä.

Maussa alkuun tulee pihkainen ja kaskisavuinen puraisu. Jälkimakuun tihkuu pihkaa ja havuja. Nyt maistaa selkeästi kuusenkerkänkin, joka tulee hitaasti esille. En tiedä onko tässä käytetty savumallasta mukana, mutta itse maistan ainakin savua tässä.

Suutuntuma melko reilun pihkaisuuden ja kuusenkerkän vuoksi limakalvoja napakasti kuivattava kautta linjan. Keskitäyteläinen mallasrunko tukee tätä hyvin olematta kuitenkaan, jolloin olut pysyy kevyehkönä olematta kuitenkaan vetinen.

Kokonaisuudessaan Korpikuusen kuiskaus on erittäin hieno olut, jossa palaset on hyvin kohdillaan ja mukavasti tasapainossa. Tosin monelle voimakkaammin humaloituihin oluisiin tottumattomalle tämä voi olla melko karvas pala. Sinällään kuusenkerkän ja humaloinnin yhdistelmä vie katkerot runsaammin humaloitujen britti-IPA oluiden suuntaan kuin Pale Ale, joten ei tämä ihan tyylipuhtaana Pale Alena "onnistunut" ole, mutta en minä mikään tyylisuuntanatsi olekaan. Siksi Korpikuusen kuiskaus on minusta oluena oikein hyvä. Hieno ensikokemus uudesta panimosta. Toimii myös hyvin lohikeiton ja metwursti-juusto-ruisleivän kanssa.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50 

Speksit:
Panimo: Haapala BnB
Tyyli: Pale Ale / Maustettu olut
Alkoholi: 5,2 %
Muuta: Kuusenkerkkää
Mistä: Sain töistä vanhoilta työkavereilta lahjaksi. Oli ostettu Sotkamosta ilmeisesti suoraan toimipaikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti