keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Brooklyn Sorachi Ace – Brooklyn Brewery

Huomasin tässä tänään, että olin unohtanut julkaista blogikirjoituksen 23.4. maistellusta Brooklyn Breweryn Sorachi Ace oluesta. Joten tuotakoon julki myös tämä reittaus pois pöytälaatikosta – vaikkakin yli kuukausi myöhässä. Olkaa hyvät.

Tänään meillä oli työpaikan porukalla tyhy-päivä ja kävimme ratsastamassa Islannin hevosilla. Erittäin mielenkiintoista puuhaa ja yllättävän hyvin sujui myös ensikertalaiselta. Retken päätteeksi ehdin kotiin vielä saunaan ja sen päälle halusin palkita itseni onnistuneesta ensiratsastuksesta. Valikoin maisteluun pitkään kaapissa sopivaa hetkeä vartoneen Brooklyn Sorachi Acen. Paljon hyvää olen tästä kuullut, joten odotukset ovat melko korkealla.

Sorachi Ace on väriltään kirkkaan kullan keltaista. Oluen pinnalle muodustuu kaadettaessa reilusti puhtaa valkoista kuohkeaa vaahtoa. Melkoisen herkullisen ja raikkaan näköistä.

Tuoksu ei meinaa ensi tulla esiin kuohkean vaahdon alta, mutta muutaman hörpyn jälkeen alan saamaan jotain jo irti. Tuoksussa on kukkaisuutta, heinää ja hieman tallimaisuuttakin. Myös jotain Tutti Frutti-maista makeaa hedelmäisyyttä. Tämän päivän Islannin hevosratsastuksen jälkeen tulee mieleen hevostallit tästä tuoksusta. Hieman huonolla tavalla, vaikka mukaavaa itse ratsastamassa olikin.

Maku on miellyttävän kukkainen, yrttinen ja Tutti Fruttinen. Myös hieman greippinen. Sitten puraisee nautinnollinen, hieman pihkaisa katkero. Jälkimaku on miellyttävän sitrusmainen. Myös hiiva pyörähtää makumaailmassa muutaman kerra. Tuo Tutti Frutti pyörähtää makumaailmassa useita kertoja. Sama maku, mikä on niissä punaisissa  Tutti Frutti käärekarkeissa, jotka ovat saman mallisia kuin Lätkäliigat. Huh, miellyttävän ja raikkaan makuinen.

Suutuntuma on pehmeä, melko kevyt ja raikas.

Kokonaisuuten verrattaen hieno olut. Vaikka hintaakin oli paljon, niin kyllä tämän mielellään maksoi. Tosin ei tätä sentään joka päivä raaskisi ostaa.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 39/50 

Speksit:
Panimo: Brooklyn Brewery
Tyyli: Farmhouse Ale / Saison
Maa: Yhdysvallat
Väri: 9,2 EBC
Katkerot: 20,8 EBU
Kantavierre: 15,7 °P
Maltaat:  Saksalaiset pilsnermaltaa
Humalat:  Sorachi Ace
Alkoholi: 7,6 %
Muuta: Sokeria on käytetty valmistuksessa. Olut on kuivahumaloitu ja suodattamaton.
Mistä: Kolmisopen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti