maanantai 11. heinäkuuta 2016

Mallaskosken Summer WIPA – Mallaskosken Panimo

Tällä kertaa arviossa maanantai-illan myöhäispäivällisellä nautittu Mallaskosken Summer WIPA. Kyseessä on West-Coast IPA eli Jenkkilän länsirannikon aromihumaloidumpaa Indian Pale Ale tyylilajia edustava vehnällä höystetty tuotos. Tosin etiketissä myös mainitaan "Summer WIPA Wheat Lager" eli tämä olisi siis myös vehnälager, mutta kuitenkin sanotaan tämän olevan reilusti humaloitu West-Coast IPA... Hmm... Hieman sekavaa suoraan sanottuna.

Erittäin herkullisen näköinen
olut tämä Mallaskosken WIPA.
Mallaskosken Summer WIPA on väriltään kauniin meripihkan väristä ja täysin kirkasta. Pullosta ei tullut sakkaa ollenkaan. Pintaa koristaa reilu parin sentin valkoinen vaahtokruunu.

Tuoksu on hedelmäinen ja hieman makea. Vähän kuin joku hedelmä likööri tai kuivahedelmäpussi. Aprikoosi. Se se on. Tuoksusta löytyy myös maltillista pihkaisuutta, mikä terävöittää mukavasti tuoksua.

Maku on heti alkuun pehmeän hedelmäinen. Aprikoosin lisäksi löytyy mangoa ja greippiä. Myös maltaisuutta löytyy kivasti. Jälkimaun puolella hedelmäisyyden seasta puskee esiin pihkaisia männynoksia. Miellyttävällä tavalla. Tosin aterian edetessä katkeruus voimistuu ja hedelmäisyys katoaa. Epäilen tämän johtuvan Chipotle kastikkeen makuhermoja ihanasti kurittavasta vaikutuksesta, sillä ruokailun päätyttyä pystyn lasin pohjia hiilloksen ritinää kuunnellessani maistamaan taas hedelmät. Raikkaan kärki on kadonnut, mutta kuivahedelmät ovat edelleen paikalla.

Suutuntuma on miellyttävän pehmeä ja täyteläinen. Mallasrunko tuntuu ja myös maistuu Summer WIPAssa ja vehnä selvästi pehmentää. Jälkimaussa katkerot ottavat tyylilajille tyypillisesti johtopaikan.

Kokonaisuutena Mallaskosken Summer WIPA erittäin kelvollinen West-Coast IPA. Lageriksi en tätä sanoisi, vaikka tiettyjä lagermaisia piirteitä maltaisuutensa johdosta tästä löytyy. Pääosassa on kuitenkin humaloiden tuoma hedelmäisyys ja pihka. Ihan kiva ruokajuoma, mutta voisi toimi paremmin yksinään. Tai ainakin vähemmän tulisen ruoan kanssa. Hienoa työtä mallaskoskelta. Tämä on jo toinen hieno olut Rainy Summerin lisäksi tälle kesälle.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50 

Speksit:
Panimo: Mallaskosken Panimo
Tyyli: West-Coast IPA
Maa: Suomi
Väri: 55 EBC
Katkerot: 64,5 EBU
Kantavierre: 16,3 °P
Maltaat:  Ohra ja vehnä
Alkoholi: 6,8 %
Mistä: Päivärännä Citymarketin Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti