perjantai 2. syyskuuta 2016

Devil Dancer – Founders Brewing Co.

Tänään työviikon päätteeksi rynnättiin etsimään vessan seinään oikeanlaista paneelia. On se kumma, kun ei missään liikkeessä ole juuri semmoista lautaa kuin haluaisi. STS eli suorakulmaisilla leikkauksilla olevaa paneelia haluttaisiin, mutta ilmeisesti kukaan muu ei halua, koska niitä saa vain tilaamalla. Ja nyt ois kiire. Ehkäpä laitetaan paneelit seinään sitten väärinpäin, niin saadaan suorakulmaiset urat. Perskeles. Tehdään niin kuin halutaan. 


Mutta nyt tarvitaan jotain rentoutusta ja kylmiöstä valikoin lasiin oikein mielenkiintoisen oluen. Foundersin Devil Dancer on melkoisen hulppea Triple IPA. AVB on 12% ja IBUtkin huimat 112! 

Devil Dancer on väriltään upean tumman meripihkaista ja kirkasta. Pinnalle kertyy parin kolmen sentin hennon rusehtava vaahtokerros.

Tuoksu on hedelmäinen, siirappinen, karpaloinen ja toffeinen. Hieman alkoholiprosentitkin aistii läpi. Yllättävän vähän humalointia aistii tuoksusta läpi.

Maku on erittäin täyteläinen ja jopa hyökkäävä. Ensin puskee erittäin paksua, lähes marmelaadista  sitrusta ja kuivahedelmää. Mukana on sitruunaa, greippiä, aprikoosia ja jotain karpaloista. Jopa likööristä sokerisuutta. Niin ja selvästi tummaakandisokeria. Mutta sitten iskee humalat melkoisella kierrepotkulla ja Chuck Norrisin voimalla. Jos etelän hetelmää on humaloinnissa mukana, niin eipä se paljoa maistu sillä pihkainen nyrkki työntyy semmoisella voimalla esiin limakalvot huutaa lähes hoosiannaa. Jälkimaussa pihka tuntuu vain voimistuvan ja viipyilee tahmaisena pitkään. Toinen hörppy perään jatkaa lähes heti pihkalinjalla. Mutta vesihörppy huuhtoo humaloiden kuivuudesta kippuraan vetäytyneitä limakalvoja ja palauttaa seuraavalle hörpyllä taas hedelmiäkin kehiin. 

Suutuntuma on erittäin paksu (no ei ihme, kun kantavierrepitoisuus on 25,9 °P), siirappinen ja hieman liköörinen. Alkoholisuus tuo melkoisesti lämmittävyyttäkin mukaan. Jälkimaussa humalointi kuivattaa limakalvoja lähes siihen pisteeseen, että hymy nousee kasvoille. Näin kävi aikoinen ekaa kertaa maistaessani Pikkulinnen Triple IPAa.

Kokonaisuuten Devil Dancer on melkoisen hieno ja makurikas pakkaus. Ehkäpä liian pihkaisa omaan makuuni. Jotenkin paikoitellen fiilikset oli kuin olisi juoksevaa pihkaa kurkkuun kaatanut. Paholaisen tanssia iskee syvälle makuhermoihin ja puskee sen täyteen moninaisia makuja. Voin suositella kaikille runsaiden makujen ystäville, mutta Solin tai Koffin lipittäjille tämä voi olla ylivoimanen, voimat uuvuttava koitos, joten heidän ei kannata lähteä tämän viehkeän Paholaisen tanssiattaren matkaan... 

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50 

Speksit:
Panimo: Founders Brewing Co.
Tyyli: Tripla IPA
Maa: Yhdysvallat
Väri: 67 EBC
Katkerot: 112 IBU
Kantavierre: 25,9 °P
Alkoholi: 12 %
Muuta: Foundersin Limited sarjan olut. Saatavuus kesäkuussa.
Mistä: Keskustan Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti