maanantai 29. elokuuta 2016

Seppä – Mathildedalin Kyläpanimo

Tänään maistelussa Mathildedalin kyläpanimon Seppä, joka on yksi alkon elokuun lopun uutuuksista, jossa monopolin valikoimiin tuli toistakymmentä uutta kotimaista pienpanimo-olutta. Itse hommasin niistä muutaman kiinnostavimman, kun ei putkiremontin keskellä budjetti enempää nyt oikein taivu. Seppä oli yksi niistä.

Seppä on väriltään pikimustaa ja lähestylkoon läpikuultamatonta. Erittäin mustaa. Pinnalle muodostuu ohut kerros hieman harmaanruskeaa vaahtoa. Jotenkin erittäin houkutteleva näköinen olut.

Tuoksu on kylmänä ensi nuuhkaisulla melko kirpeä ja jopa hieman pistävä. Sitten esiin alkaa työntyä nokea ja kahvia. Jopa hieman tervaakin. Lämmettyään pahin terä tuoksusta taittaa ja käy miellyttävämmäksi. Kuitenkin tietty bounbonin pistävänlainen tuulahdus työntyy välistä selvästikin esiin.

Seppä iskee ensi suullisella noet ja katkerot kurkkuun. Maussa on selvästi nokista puuta, kahvia ja jotain terävää ja vaniljaista. Jälkimmäiset maut on selvästi bourbontynnyrin tammilastuista. Maut pehmenevät hieman lämmettyään tuoden esiin myös häivähdyksiä suklaisuudesta, mutta päällimmäisenä on esillä on noki ja kahvi. Jälkimaussa viipyilee paahteiset kahvipavut ja eteläisen rämealueen bourbonin henkäys.

Suutuntuma on alkuun hyökkäävä nokisuuden ja katkeroiden vuoksi, mutta pehmenee lämmettyään. Nyt suutuntuma on pehmeän nokinen, mutta jälkimaussa esiin nousee raikasta terävämpää ja kylmempää tunnelmaa. Selvästi bourbonin kosketus.

Kokonaisuutena Seppä on erittäin hieno ja maukas olut. Täystä nauttii ihan ilokseen. Hienoa työtä Mathildedalin Kyläpanimolta.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50  

Speksit:
Panimo: Mathildedalin Kyläpanimo
Tyyli: Stout
Maa: Suomi
Väri: 256 EBC
Katkerot: 34,4 EBU
Kantavierre: 15,4 °P
Maltaat: Ohra- ja paahtomaltaat
Humalat: Amerikkalaiset aromihumalt
Alkoholi: 7,0 %
Muuta: Bourbon-tynnyrin tammilastuja
Mistä: Kolmisopen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti