maanantai 18. elokuuta 2014

EKO-Lager – Slottskallans Bryggeri

Töiden jälkeen ilta- ja aamupalaostoksilla käteen tarttui tämmöinen pullo, kun niin edullisesti lähti. Vain 1,39 €. Huhuh. Halapaa kuin jogurtti.

Lageria ei ole hirveesti tullut joutua viime aikoina, etenkään vaaleaa. Tosin muutaman hörppäsin KuopioRockissa keikan jälkeen, kun oli vain Sandelsia tarjolla. Joten johan tuo on jo aikakin.

Kamera on taasen jossain,
missä minä en. Pahoitteluni.
Elikkä maistelussa siis ruotsalaisen Slottskallans Bryggerin EKO-Lager.

Tuoksu miedosti maltainen. Hieman mitään sanomaton. Olut väriltään kirkkaan kullankeltaista. Vaahtoaa erittäin niukasti.

Maussa hienoista makeutta ja omenaisuutta, maltaisuutta. Jälkimaussa tuntuu napakampi humalointi.

Suutuntuma on hiilihappoinen ja hieman laimea. Kuin hiilihapotettu omenamehu-viljatee yhdistelmä. 

Vähän laimea filis tästä kyllä jää. En tiedä onko sitä lopen kyllästynyt lagereihin, mutta ei ole kyllä oikein pitkään aikaan tullut mitään erittäin maukasta vaaleaa lageria juotua. Tummissa on sentään vähn enemmän sitä jotain, minkä vuoksi sitä suuhunsa laittaisi. Sanottakoon, että himpun verran tällä suomibulkkia paremmaksi pannaan, mutta jatkossa hyllyyn saa jäädä.

Olipahan sen verta laimeahko esitys, että eikai tähän voi kuin laimeutta pistää soimaan. Purkkarit jalkaan aurinkolasit silmille ja tuonne vesisateeseen. Tomas Ledin ja Sommaren är kort.Tuomio: 
Tuoksu: 4/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 23/50  

Speksit:
Panimo: Slottskallans Bryggeri
Tyyli: Lager
Maa: Ruotsi
Alkoholi: 4,5 %
Muuta: Luomu
Mistä: K-Supermarket, Joutsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti