maanantai 25. elokuuta 2014

Mufloni Saison de Randonneur – Beer Hunter's

Tässä omia kuvia läpikäydessäni huomasin monia oluita, joista oli kivat kuvat, mutten ollut niistä tekstiä saanut kirjoiteltua. Sitten pengoin paikkoja ja löysinkin muutamia muistiin panoja kesältä. Ja tässäpä yksi sellainen heinäkuun alusta. Mufloni Saison de Randonneur.

Saison de Randonneur on sameahko (ehkäpä pullosta tuli pohjilta enemmän hiivaa mukaan, kun pullossa näytti olevan kirkas) meripihkan ruskea. Valkoista isohko kuplaista vaahtoa.

Tuoksu on hienoisesta hiivaisuudesta huolimatta kukkainen ja raikas.

Maku on raikas, hieman omenainen, kaurainen ja kuiva. Jälkimaku pysyy kuivaana, jossa tuntuu hiivaisuutta ja katkeroa. Suutuntuma on melko voimakkaan hiilihappoinen. Ehkäpä hieman liiankin omaan makuuni. Ei toimi parhaiten tällaisella makupaletilla.

Kokonaisuutena kuitenkin mukiin menevä Saison. Ei näitä Suomessa vielä hirveästi ole tehty, vaikka innostusta pienpanimoilla tuntuu olevankin. Muistojeni mukaan tämän isoveli Mufloni Saison de Randonneur Kataja Edition oli maukkaamman makuinen.

Tänä kyseisenä päivänä, jona tämän oluen maistelin, ostin maistelun lomassa myös lipun Ilosaarirockin sunnuntai päivälle. Sen kunniaksi laitan bändiä, jonka olisin halunnut katsoa myös kokonaan, mutta 3,5 tunnin "kotimatka" ennen lyhyitä unia ja seuraavan päivän töitä, pakotti jättämään kesken. Juuri lähtiessäni tiukan keikan heittänyt Alice in Chains aloitti soittamaan Nutshell -kappaletta – tuota teinivuosien suurta angstimasennuksissa rypemistä säestänyt upea teos. Uusi laulaja hoito hommansa tiukalla asenteella ja loi biiseihin energistä eloa ja ääni oli kohtuullisen lähellä vuonna 2002 huumeiden yliannostukseen kuolleen Layne Staleyn ääntä.

Tässä tuo kyseinen biisi upeana MTV-Unplugged versiona, jota tuli kuunneltua paljonkin teininä. Tässä vielä mukana siis alkuperäinen laulaja sekä myös jo edesmennyt basisti.

PS. Miksi MTV:ltä tulee nykyään semmoista paskaa (anteeksi, siis samaa huttua) eikä enää näitä hienoja livesettejä tai erikoisohjelmia?!?


Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50 

Speksit:
Panimo: Beer Hunter's
Tyyli: Saison
Maa: Suomi
Alkoholi: 4,5 %
Mistä: Täytyy myöntää, etten ihan varmaksi enää muista, mutta todennäköisesti S-Market Sokos, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti