maanantai 15. kesäkuuta 2015

Rescue-a-Blonde – Iso-Kallan Panimo

Tänään kävin pikavisiitillä Iso-Kallan Panimolla jututtamassa yhtä panimon nokkamiehistä, Pasi Pelkosta. Panimolla tuotanto pyörii tasaiseen tahtiin. Pasi kertoi heidän valmistautuvan investoimaan pullotuslinjastoon sekä suurempaan keittokattilaan, jolloin vuosituontantokapasiteetti kasvaisi reilusti. Näin myös eriä saisi paremmin isoille toimijoille jakeluun. Harmillisesti isot volyymit jyllää näissäkin. Aikataulut on kuitenkin vielä avoinna, mutta positiivisia uutisia siis Kuopiolaisellakin pienpanimorintamalla.

Sain myös mukaani maisteltavaksi panimon uuden kesätuotteen Rescue-a-Blonden, joka on Blond Ale tyylilajin edustaja. Mallaspohjassa on Pilsner- ja Munich-maltaiden lisäksi myös vehnää ja hiivana on käytetty belgihiivaa. Sain ilokseni pullon mukaani jääkaappikylmänä, joten päätin ottaa sen maisteluun illemmalla hibiscussaisonin panemisen ohessa. 

Rescue-a-Blonde on väriltään lämpimän oranssi ja samea. Oikeastaan tarkemmin ajateltuna oluen väri muistuttaa hyvin paljon keltaokraa. Valkoista kuohkeaa vaahtoa kertyy lasiin noin sentin kerros ja vaahto pysyy melkoisen pitkään oluen päällä.

Hilpeä ja naivistinen etiketti.
Harmillisesti kuvan ulkopuolelle
jäi tornissa oleva blondi neitonen,
joka yrittää herättää huomiota ritarin
ja dino/hirviön keskittyessä
maistelemaan maukasta mallasjuomaa.
Tuoksussa hiivaa, yrttisyyttä ja maltaisuutta. Maultaan Rescue-a-Blonde on pehmeän maltainen, hedelmäinen ja kevyen ruohoinen. Myös jotain vehnäisyyttä ja basillikaakin löytyy. Katkerointi on kevyttä. Jälkimakuun tulee hieman hiivaisuutta ja vastaleikattua ruohoa. Oluen lämmetessä jälkimaussa katkerot korostuvat.

Suutuntuma on pehmeä ja raikas. Maltillinen pienikuplainen hiilihappoisuus piristää suutuntumaa ja korostaa raikkautta.

Kokonaisuutena Rescue-a-Blonde on tasapainoinen ja maltillinen Blond Ale. Oiva kesäjuoma terassin lämpöön, mutta sopii hyvin myös näin sateisena päivänä oluen teon lomassa hikisessä keittiössä. 

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50 

Speksit:
Panimo: Iso-Kallan Panimo
Tyyli: Blond Ale
Maa: Suomi
Katkerot: 24 IBU
Maltaat:  Pilsner, Munich, Vehnä
Humalat:  Celeia
Alkoholi: 5,5 %
Mistä: Sain maistiaspullon panimolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti