maanantai 1. kesäkuuta 2015

Fusion Saison! Rhubarb and Rasberry — Coppersmiths Brewery

Lauantaina työpäivän ja pikniklounaan päätteksi otin maisteluun Alkon uutuuksista löytyneen itselleni ennestään tuntemattoman Coppersmith's Breweryn Fusion Saison! Rhubarb & Rasberryn. Kyseessä on keitetyllä ja soseutetulla raparperilla, vadelmalla sekä hunajalla höystetystä saisonista. Kuulosti sen verta mielenkiintoiselta keitokselta, että tämä oli pakko saada maistoon.

Coppersmith's on uuden sukupolven innovatiivinen ruotsalainen pienpanimo. Petri Karhukorpi ja Göran Carlsson perustivat panimon vuonna 2013 pitkän suunnittelun jälkeen. Yritys panostaa laadukkaisiin tuotteisiin ja se on investoinut teknisesti huippuluokkaa oleviin panimolaitteisiin sekä omaan laboratorioon.

Ylläolevan Alkon nettisivuilta lainatun kuvauksen perusteella tältä on lupa odottaa paljon. 

Houkuttelevan näköinen saison
yllätti hieman happamuudellaan.
Fusion Saison! Rhubarb & Rasberryn on väriltään vaalean oranssi ja sameaa. Lasiin kaadettaessa Fusion Saison! kuohuu reilusti valkoista kuohuvassa vaahtoa. Laskeuduttuaan pinnan peittää tasainen muutaman millin paksuinen pitkäikäinen valkoinen vaahto. 

Tuoksussa raparperia, tallin pohjaa ja kevyttä saippuaisuutta. Ei kuitenkaan kovin voimakas.

Maku on maltainen ja lievästi hapan. Makumaailmasta löytyy myös raparperia, kevyttä hunajaista makeuttakin, marjaisuutta ja häivähdys tallinpohjaa. Jälkimakuun tulee sitten paljon enemmän hapanta katkeruutta ja jopa lievää pyörän sisäkumia, johon on sekoittunut tuoretta vadelmasurvosta.

Suutuntuma on hapan ja hiukan jauhoisa. Jälkimaussa suutuntuma on kuivan katkera.

Kokonaisuutena hieman vinkeän marjaisa ja hapan Saison. Tyylikkään näköinen, mutta ei oikein kuitenkaan maun puolelta hirveän hyvin iske. Persoonallinen viritelmä, siitä plussaa. Lasillinen menee kivasti yksinään fiilistellessä, mutta en tiedä tuleeko toiste ostettua. Kokeilemisen arvoinen kuitenkin. Mielenkiinnolla odotan jääkaapissa odottavaa saman panimon Impala Imperial Pilsiä.

Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50  

Speksit:
Panimo: Coppersmith's Brewery
Tyyli: Saison
Maa: Ruotsi
Väri: 13 EBC (Alko 16,2 EBC)
Katkerot: 25 IBU (Alko 16,8 EBU)
Kantavierre: 13,25 °P (Alko 12,4 °P)
Maltaat: Pale ale-, abbey-, münich- ja vehnämaltaat
Humalat: East Kent Goldings ja Saaz
Hiiva: Belle Saison
Alkoholi: 6,3 %
Muuta: Sokeri, hunaja, vadelma ja raparperi
Mistä: Sokoksen Alko, Kuopio

(Muokattu 6.6.2015, lisätty oluessa käytetty hiiva. Tieto olikin pullon kyljessä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti