torstai 4. kesäkuuta 2015

Stallhagen Pumpkin Ale 6,0% – Stallhagen

Iltaoluena maistelin Alkon tämän vuoden käsityöläisoluiden sarjaan kuuluneen Stallhagenin Pumpkin Alen. Tämä on toisiksi viimein sarjan oluista, joka minulla on maistelematta. Kaikki muut on tullut maisteltua.

Tällä oluella on maitokauppavahvuinen 4,7 %:nen pikkuveli, jonka maistelin joulukuussa. Tästä olisi ollut mielenkiintoista tehdä rinnakkain maisto. Kuopiossa maitokauppavahvuistakin näytti Prismassa vielä olevan myynnissä ja melkein kaikista kaupungin Alkoista tätäkin löytyy. Ehkäpä teen rinnakkaismaistonkin.

Stallhagen Pumpkin Ale 6,0% on väriltään kauniin meripihkan väristä ja hyvin kirkasta. Pinnalle muodostuu lasiin kaadettaessa noin sentin vaalea vaahtokukka. Erittäin herkullisen näköinen olut.

Tuoksussa karamellisoitua mallasta, hedelmäisyyttä, kevyttä neilikkaa. Kokonaisuutena miedohko tuoksu.

Maku maltainen ja kevyen kurpitsainen. Hedelmäisyyttä, vaniljaisuutta ja häivähdys kanelia. Tulee hieman mieleen appelsiininkuorella maustetut piparkakut. Silti jotenkin tympeähkö makukokonaisuus.

Suutuntuma on jotenkin pyöreä. Se tulee ensimmäisenä mieleen. Suu täyttyy ja limakalvoille jää erikoinen tunne, jossa viipyilee kevyttä katkeroa ja pehmeää hedelmäisyyttä.

Kokonaisuutena Stallhagen Pumpkin Ale 6,0% on tasapainoinen ja erilainen olut, jota hienoinen makukokonaisuuden tympeys häiritsee. Siltikin kelvollinen juoma, joka päihittää maitokauppavahvuisen version.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50 

Speksit:
Panimo: Stallhagen
Tyyli: Hedelmä olut
Maa: Suomi
Väri: 39,4 EBC
Katkerot: 15,3 EBU
Kantavierre: 13,8 °P
Maltaat:  Pils-, münchner-, crystal- ja biscuitmaltaat
Humalat:  Magnum ja Fuggles
Alkoholi: 6,0 %
Muuta: kaneli, mausteneilikka, maustepippuri, muskottipähkinä, vanilja ja tuore kurpitsa, Alkon vuoden 2015 käsityöläisoluet valikoimaa
Mistä: Prisman Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti