tiistai 18. maaliskuuta 2014

Keisari Kellari – Nokian panimo

Keisarin Kellari on käsintehty suodattamaton kellariolut. Oluttyypinä liikutaan saksalaisissa tunnelmissa. Kellaria on tullut joskus maisteltua, mutta keikkareissulla Saaressa ollessa ajattelin illan ratoksi lähi Salesta hakea olusen. Odotukset ei ollut kovin korkealla, mutta positiivisena yllätyksenä kaupasta löytyi muutakin kuin suurbulkkia.

Maltainen ja maukas kellariolut.
(Pahoittelen kännykkäkameran huonoa kuvan laatua.)

Keisarin Kellari on kauniin mahongin väristä reippaalla kermanvärisellä vaahdolla. Oluesta tulee mieleen kunnon fariinisokeroitu sima. Tuoksussa mallasta, mutta enempää ei irtoa hieman nuhaisen nenän takia.

Maku on pehmeän maltainen ja hieman mallasleipämäinen. Maussa tuntuu humalointi, jota onkin Suomalaiseen maitokauppatarjontaan hivenen normaalia enemmän, 20 EBUa. Tämä on mukavaa vaihtelua bulkkitarjontaan. Ehkäpä tätä tulee vastakin ostettua, jos janojuomaa kaipaa.


Tässä on semmoinen kotoisen lämmin tunnelma. Tämmöistähän ois voinut olla Hobbittilan valikoimissa. Kuvittelen itsenä istumassa Repunpään pihalla ja hörpätä tätä lempeän aurinkokukkaleivän kera. Siis näihin tunnelmiin. Concerning Hobbits.

Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

Speksit:
Panimo: Nokian panimo
Tyyli: Kellariolut
Maa: Suomi
Väri: 48 EBC
Katkerot: 20 IBU
Kantavierre: 11,1°
Alkoholi: 4,5 %
Mistä: Akaan Sale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti