lauantai 22. maaliskuuta 2014

Petolintu & Proto #4 sekä sananen bändijuomista

Eilen meillä oli bändimme kanssa keikka Kuopion Pannuhuoneella. Paikka on tunnelmaltaan rento ja intiimi. Kellaritiloissa tilaa ei ole hirveästi, mutta kesäisin baari leviää ulkoterassille monistaen ravintolan asiakaspaikat. Ravintolassa on mukavasti livemusaa ja kesäisin terassilla on useina iltoina jotain aktiviteettia. Reilu vuosi sitten aloitettu DJ This Charming Manin luotsaamat Indiediscot alkoivat juuri Pannarin terassilta ja ne ovat niittäneet hyvin mainetta ja porukkaa usein miten tupatäynnä. Pannarilla on tullut ennenkin soitettua ja olemme lähestyneet itse aina tätä paikkaa akustisemmalla kattauksella. Aamulla selvisi, että flunssa oli kaatanut rumpalimme petimieheksi, joten jouduimme vähän miettimään sovituksia uusiksi ja niitää checkissä mietimme tarkemmin. 

Jo checkin aikana huomasin, että hanaan oli ilmestynyt Malmgårdin uusin Proto-sarjan tulokas #4, joka oli tällä kertaa puhtaasti IPA. Toinen uutuus oli Plevnan Panimon Petolintu, joka on alunperin tehty helsinkiläisen Olutravintola Pikkulinnun 8-vuotissynttäreiden kunniaksi. Näitä siinä jo kuolailin ja baarimikko lirautti minulle pienet maistijaiset molempia. Oioi. Molemmat lupailivat hyvää. Nämä olisi tänään maisteltava - vaikka omalla rahalla.

Petolintu ja Proto#4. Sulassa sovussa.

Nimittäin, ei ole ollenkaan sanottua, että bändille tarjoiltaisiin keikkajuomina jotain toiveen mukaista - tai saati sitten edes keikkajuomia. No nämä on asioita, jotka riippuvat paljon myös siitä kuka on artistina ja mistä paikasta on kyse, mutta kokemukseni mukaan useinmiten bändille tarjotaan halvinta kaljaa ja sitä saattaa olla reilusti. Sama se mitä raiderissa lukee. Toki, jos Ville Valo pyytä pullon viiniä, niin todennäköisesti hän sen saa, kun meidän kohdalla tämä pyyntö toisi todennäköisesti silti sen max. keissin kaljaa - Karhua tai Koffia. Le Bonkissa oli sentään Carlsbergin vihreää. Näin työssä käyvänä ihmisenä se määrä on harvemmin se mitä enää kaipaisi. Ehkäpä joskus nuorenpana sitä nousuhumalan huumaa kaipasi, mutta eipä juuri nykyään. 

No tänään meiltä kysyttiin halutaanko juomia bäkkärille vai haetaanko tiskiltä. Ilmoitin suoraan, että minä hakisin mielelläni tiskiltä, jos voisin saada maistaa näitä molempia hanauutuuksia näin keikkajuomien puitteissa. Homma kävi sekä bändin muille pojille että baarille. Siis loistavuutta. Tämmöinen on kerran aikaisemmin käynyt parikesää aiemmin Kuopion Maljassa. Toki budjetti on bändijuomissa, joten kalliit juomat loppuu enemmin. Itselleni tämmöinen käytäntö on kuitenkin mieluisampi. 

Malmgård Proto#4
Saavuin keikkapaikalle vajaa tunti ennen keikkaa ja siinä vähän aikaa häröiltyä otin keikkajuomaksi Proto #4:sen. Siinä ennen soittelun alkua ehdin maistella juomaa hiukan rauhassakin, mutta valitettavasti tarkemmat arviot jäivät tekemättä. Kokoan tähän vain pikaisen yhteen vedon ja omat arvioni.

Olut oikein kauniin väristä ja tuoksussa oluen humalaa raikkautta sekä hedelmäisyyttä. Maussa maistaa IPAn maukkaan rungon ja hieman hedelmäisen humalan. Suutuntumaltaa minulle sopiva. Suosittelen. Proto sarja on ollut mielestäni kohtuullisen hyvä sillä kaikki muut ovat olleet positiivisia kokemuksia, mutta edellinen rukiinen Amber Ale ei oikein ollut omaan makuuni.

Keikka sujui omalta ja bändin osalta mainiosti, mutta rumpalin uupuminen hieman harmitti. Proto#4 voiteli soittajan kurkkua suloisesti ja fiilis kohosi loppua kohden. Oikein mukava keikka kaikkiaan. Nyt kun on tilaisuus niin vedetään vähän kotiinpäin. Eli musiikiksi tarjoilen bändimme omaa tuotantoa. Proton kaverina menee hyvin tulevan toisen levymme ensimmäinen sinkkubiisi Shadow On Your Sun.Proto#4
Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Speksit:
Panimo: Malmgårdin panimo
Tyyli: IPA
Maa: Suomi
Väri: 15 EBC
Katkerot: Riittävästi
Alkoholi: 6,9 %
Mistä: Olutravintola Pannuhuone, Kuopio

Keikan jälkeen otin maisteluun Petolinnun, joka pils-tyyppinen olut reippaalla humaloinnilla. Pikkulinnulla taitaa olla taipumusta vahvaan humalointiin. Panimon legendaarinen Pikkulinnun triple IPA oli suupieliä kuivuudellaan hymyyn vetävä kokemus. Tässä ei ihan siihen asti mennä, mutta näinkin reilu humalointi on rohkea veto pils oluelle. Mutta mikäpäs siinä, jos se toimii.

Petolinnun maussa tuntuu humalointi, joka on tehty selkeästi enemmänkin katkero kuin aromihumaloilla. Vaikka olenkin itse enemmän aromihumaloinnin ystävä, niin tässä on onnistuttu tekemään persoonallisempi pils olut. Reippaampi humalointi ryydittää oluen maltaista runkoa. Lavalla tämä olisi ollut turhan kuivattava kaveri, mutta näin keikan jälkeen maistuu taivaalliselta. Ehkäpä osa tulee omista fiiliksistä, mutta oiva tuote silti. Kelpaisi minulle hyvin saunaolueksikin.

Kokonaisuutena keikkajuomat tyydytti tämän muusikon oivasti. Petolinnun ja Proton lisäksi hörpin kaksi perus Sandelsia ja sitten olikin jo valomerkin aika. Se riitti minulle ja suuntasin kulkuni kohti omaa sänkyä. Hyvin viihdyin vähemmälläkin oluella, kun ne tarjoavat makua. Tämmöisiä keikkajuomia lisää!!!

Petolinnun kanssa esittelen teille bändimme debyyttilevyltä räyhäkkään suosikkini - Zeitgeist biisin, jossa mennään rouheissa rock tunnelmissa sävytettynä hieman etelävaltioiden bluesilla ja synaharpulla. Knoppitietona paljastetaan, että väliosassa ja lopussa mukana laulaa myös Verj'nuarmustakin tuttu Tuomas Koponen (alias Puijon Perkele).

Olkaa hyvät ja kohti parempaa olutta!

Petolintu
Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Speksit:
Panimo: Plevna
Tyyli: Pilsner
Maa: Suomi
Väri: 15 EBC
Katkerot: 100 EBU
Kantavierre: 15,9°
Maltaat: Pilsner
Humalat: Goldings, Perle
Alkoholi: 5,5 %
Muuta: Alunperin valmistettu Olutravintola Pikkulinnun 8-vuotis synttäreille. Panimon mukaan SUPER PILS.
Mistä: Olutravintola Pannuhuone, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti