sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kiin Kiin – Mikkeller

Kiin Kiin - Tuttifruttinen kesäjanon sammuttaja.
Kovin kesäisin ja raikkaan merellisissä tunnelmissa näytettäisiin nytten olevan etiketin perusteella. Limellä ja sitruunalla höystetty lager. Näitä sitruuna höystöjä on tullut maisteltua ja kevyttä keittoahan ne on olleet. Limpparia suorastaa, kuten esim. Radlerit onkin. Kuumaan kesäpäivään oikein kepeitä janojuomia, mutta muutenpa jääpi yleensä ostamatta. Esim. Tuborgin Lime cut oli väljähtänyt pettymys. Toisaalta kokemukseni perusteella Mikkelleriltä on lupa odottaa usein jotain hyvää, mistä maukkaina esimerkkeinä toimivat Not Just Another Wit ja Beer Geek Breakfast.
Muttei menis enemmän jaaritteluksi, niin asiaan!

Lasiin kaadettaessa Kiin Kiin muodostaa kauniin valkean pitsimäisen vaahdon, joka ei kylläkään ole kovin pitkä ikäinen. Pinnalle jäänyt ohut vaahto jää kallistettaessa lasin reunoille. Olut poikkeaa väriltään perinteisistä lime/sitruuna lagereista. Kiin Kiin on selkeästi näitä tummempi – hieman hunajan värinen ja aavistuksen sameahko.

Tuoksussa limen aistii selvästi. Hieman makeutta ja häivähdys humalaa.
Ensisiemauksella maku muistuttaa perinteisiä sitrushöystettyjä oluita, joka nostaa pettymyksen päätä, mutta sitten kuin puskista hyppää hedelmäinen makeus. Maku on kuin tuttifruttikarkki! Jälkimaussa tuntuu hienoista humalointia. Mutta kokonaisuus on hieman köykäinen silti. Suutuntuma on pehmeä ja hieman köykäinen.

Sitrusolueksi kuitenkin positiivinen yllätys, jossa tuttifruttipläjäys pelasti paljon, vaikkei tajuntaa räjäytäkään. Perus lageria parempi. Voisin ostaa toistekin kesäisen kuuman päivän raikastukseksi.

Kesämieli, joten musanakin sopii oivasti jotain leppoista kesäistä, kuten Jason Mraz I’m Yours. Ja ei kuin rannalle makoilemaan.Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 30/50

Speksit:
Panimo: Mikkeller, mutta itse olut on pantu belgialaisella De Proefbrouwerij tilauspanimolla, jota Mikkeller käyttää säännöllisesti.
Tyyli: Lager
Maa: Tanska / Belgia
Väri: 18,5 EBC
Katkerot: 36,7 EBU
Kantavierre: 13,4°
Maltaat: Pilsner-, münchner- ja karapilsmaltaat
Humalat: Magnum, Saaz ja Tettnanger
Alkoholi: 5,0 %
Muuta: Riisihiutaleet, mausteina limetin- ja sitruunankuori
Mistä: Kuopion Prisman Alko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti