lauantai 11. lokakuuta 2014

Alahovin Pale Ale – Alahovin Viinitila

Ruokajuomaksi karjalanpaistin kera valitsin kylmästä Alahovin Viinitilan uutuuden, Alahovin Pale Alen. Alahovin viinitila on Kuopion Vaajasalon saaressa sijaitseva marjaviinitila, joka on itse asiassa myös Suomen ensimmäinen alallaan. Nyt valikoimaan viinien ja liköörien rinnalle on otettu oluet, joista aiemmin markkinoille on tuotu jo Vanhan Tornin Tumma olut ja Vaalea olut sekä ravintolavahvuinen Kahvistout. Ja pari vuotta sitten oli myös Letkeä olut, joka oli ilmeisesti jonkinlainen koetuotanto.

Näistä olen maistanut Vanhan Tornin Tumman oluen ja Letkeä oluen, joista en kyllä hirveämmin syttynyt.  Ensimmäiset oluet oli perinteisempää ja suomalaisille tutumpaa olutmaailmaa (paitsi ehkä kahvistout), joten en ole edes halunnut hommata itselleni tuota Vaaleaa maisteluun. Toivottavasti Pale Ale tyylivalintana on hyvä suuntaus uuteen.

Olut on väriltään pähkinän ruskeaa ja sameaa. Pinnalle kertyy tuhti kerros vaahtoa, joka viipyilee oluen pinnalla muutaman hetken.

Tuoksussa hedelmää, kevyttä sitrusta ja hienoista hiivaisuutta. Maku on hieman mieto. Kevyt mallasrunko. Jälkimakuun jää viipyilemään häivähdys humaloinnista.

Suutuntuma on vähän väljähtäneen oloinen ja hieman vetinen. Kevyttä hiilihappoisuutta. Niin sanotusti "helposti juotava" olut.

Kokonaisuutena hienoinen pettymys. Napakampi suutuntuma ja vähän makumaailman terästystä, niin oikein kelpo Pale Ale olisi saatu aikaiseksi. Alahovin Viinitilan panimotuotannon alku on ollut hieman hapuilevaa vielä. Toivottavasti jatkossa homma tiivistyy ja terävöityy.

Tässä samalla katselen Yle Teemalta tulevaa PMMP:n keikkaa, joten mikä jottei – tämähän sopii oikein hyvin musasuositukseksikin. Tämä bändi ei taida enempiä esittelyjä kaivata, joten pidemmittä jorinoitta biisiksi otetaan juuri soiva Taiteilia. Ilman J:tä.


Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 1/5
Kokonaisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 26/50 

Speksit:
Panimo: Alahovin Viinitila
Tyyli: Pale Ale
Maa: Suomi
Alkoholi: 4,7 %
Mistä: Kolmisopen Citymarket, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti