tiistai 28. lokakuuta 2014

Alces Tripel – Panimoyhtiö Hiisi

Maanantai-ilta. Pitkä työpäivä takana. Pieni ulkoilulenkki ja sopivasti Ravintola Malja matkan varrella. Facebook oli tiennyt kertoa, että paria uutuutta ois löytänyt tiensä viikonlopun aikana hanassa. BrewDogia ja Panimoyhtiö Hiisiä. Ehkäpä reittivalinta tuli alitajuntaisesti. Napakka ote kahvasta ja sisään vain.

Siinä ne on. Hiisin Alces Tripel (täysin uusi tuttavuus, josta en ollut kuullutkaan ennen Maljan FB päivitystä) ja BrewDog/CAP yhteisprogis Cap Dog. Ravintolapäällikkö Kilpeläisen Mika kertoi Hiisin Alces Tripeliä olevan vähämmän enää jäljellä, joten se on ainakin testattava. Pieni tuopillinen riittänee. Alkoholipitoisuus on kuitenkin 8 % enkä humalaa kaipaa. Siis olotilaan, mutta makumaailmassa se ei ole pahitteeksi.

Alces Tripel on väriltään kuparisen punertavaa ja himpun verran sameaa. Tuoksu on kovin mieto, mutta olen aistivinani kuiva hedelmää.

Ensin maussa maistuu makea maukas hedelmä. Ehkä enemmän kuiva hedelmä osastoa. Nektariinia, aavistuksen vielä raakaa luumua ja hivenen happamuutta. Myös marjaisia aromeja löytyy. Vähän kuin pihlajanmarjaa. Sitten makuun hyökkää napakka humalan katkero ja kitkeryys. Hieman havumetsän tuntua. Jälkimaussa pihkaisuus jää havujen jäljiltä viipyilemään suuhun.

Suutuntuma on raikas ja pirtsakka. Jälkimaun kanssa happamuus ja katkeruus kipuaa esiin. Miellyttävä kombo.

Kokonaisvaikutelmaltaan erittäin mainio Tripel, jossa hedelmäisyyden ja marjaisuuden kanssa pihkainen katkero on liittoutunut makuhermojen iloksi. Tätä voisin ostaa ruokajuomaksi viinin tilalle, jos vain jostain saisin. Saatanan alkoholipolitiikka. Mielestäni tämä voisi toimia mainiosti esim. balsamicomarinoidun hirvipaistin ja uunijuuresten kaverina. Hieno ja maukas tuote, josta pidin paljon. Suurin miinus "tuoksuttomuudesta". En vain meinannut saada mitään irti.

Mukava meininki. Nyt olisi kiva syödä tuota balsamicomarinoitua hirvipaistia tämän kera ja kuunnella jotain letkeää lounge musaa. Nuspirit Helsinki tarjoilee tämmöistä. Itseltäni löytyy yksi levy tätä. En kyllä tiedä varmaksi onko niitä julkaistukaan enempää. Kollektiivi ei taida olla ainakaan enää kasassa. Löysin tähän vain tuon kyseisen nimettömän levyn aloittavan Honest kappaleen. Tyylikästä jazzahtavaa tunnelmaa ja Nicole Willisin kaunis ääni. Hienoa. Hienoa.


Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 37/50 

Speksit:
Panimo: Panimoyhtiö Hiisi
Tyyli: Suomi
Maa: Belgityylinen vahva ALE / Tripel
Alkoholi: 8,0 %
Mistä: Ravintola Malja, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti