sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Pajari Porter – Kiteen panimo

Kaapissani on pitkään vartonut Kiteen Panimon Pajari Porter. Hommasin tämä kesällä maistoon, mutta on unohtunut jostain syystä. Aiemmin olen maistanut Kiteen Panimolta Pajari IPAn, joka ei mielestäni ollut kovinkaan onnistunut, mutta tästä olen kuullut ihan hyviäkin arvioita.

Olut väriltään hyvin tumman ruskeaa, lähes mustaa. Valoa vasten katsottuna pientä punaisuutta kuullossa. Pinnalle kertyy niukasti vaahtoa.

Tuoksussa paahteista pähkinäisyyttä ja hieman savuisuutta.

Maussa maltaisuutta, paahteista kauraa, saksan pähkinää ja hieman kahvia. Aavistus savuakin. Jälkimaussa maltainen paahteisuus viipyilee. Oikein mukavasta makukokonaisuudesta huolimatta suutuntuma on aavistuksen kevyt ja vetinen.

Ihan positiivinen portteri. Kuten mainitsinkin IPA oli mielestäni täysi pettymys, josta en pitänyt. Tämä on jo kerrassaan mainio portteri hienoisesti vetisyydestä huolimatta.

Musiikiksi otetaan jotain panimon kotiseudulta eli Kiteeltä. En tiedä kovinkaan montaa bändiä sieltä, mutta se suurin Kiteeltä ponnistanut yhtye on ehdottomasti Nightwish. Bändi on kiertänyt maailmaa, tehnyt oman elokuvan ja onpahan bändin aivot Tuomas Holopainen tehnyt soundtrackin Don Rosan luomaan Roope Ankan elämä ja teot sarjaan. Respect! Minun suosikki Ankka-piirtäjä on juurikin Keno Don Rosa.

Mutta nyt ei musiikkia siltä soundtrackilta vaan bändin Dark Passion Play albumilta löytyvä The Islander, jossa liikutaan irkku ja keltti tunnelmissa. Biisihän taisi olla itse asiassa Marco Hietalan käsialaa, jollen väärin muista, mutta Nightwish tuotantoa silti.Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50 

Speksit:
Panimo: Kiteen Panimo
Tyyli: Porteri
Maa: Suomi
Alkoholi: 4,6 %
Mistä: Kuopion Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti