maanantai 8. joulukuuta 2014

Stallhagen Black Vanilla Cinnamon 4,7% – Stallhagen

Huh, marraskuun loppu ja joulukuun alku on ollut hulabaloota. Paljon hommia, 3 olutta tehty, töitä paiskittu. Ajettu reilu tuhatkunta kilometriä pimeitä ja loskaisia maanteitä. Ja väsyttää kokoajan. Siksi ei ole ehtinyt/jaksanut paljoa kirjoitella, vaikka monta juttua on pyörinyt mielessä ja monia oluita lasissa. Mutta välillä pitää nukkuakin.

Löysin läheisestä Valintatalosta Papabeersin oluiden hakureissulla hyllystä vajaa kuukausi sitten maistamani Stallhagen Black Vanilla Cinnamon 6% pikkuveljen eli kauppavahvuisen version ja olihan se otettava maistoon sekin. Tästä ois voinut rinnakkaisvertailunkin tehdä, mutta nyt mennään erillisarvioilla.

BVC 4,7% on väriltään kauniin tummaa, mutta kuitenkin läpikuultavaa ja lähes viininpunaista. Vaahtoa kertyy niukasti ja se häviää melko nopeasti. Ulkoisesti pikkuveli tuntuu paremmalta – tai sitten vain muistan väärin.

Tuoksussa raikasta vaniljaa ja kanelia pyörii päällimmäisenä. Myös häivähdys toffeesta.

Maussa tulee hiilihappoista omenaisuutta. Kuin Soda Streamillä hiilihapotettua vettä, jota on maustettu firman omalla omenamakutiivisteellä ja tilkalla sitruunaa. Kevyttä paahteisuutta ja mallastakin löytyy myös. Sekä pehmeää pippurisuutta. Ei se onkin enemmänkin kanelia. Jälkimakuun saapuu hieman katkeroakin. 

Suutuntuma on kuitenkin vetinen. Ei iske hirveästi ja latistaa fiilistä etenkin jälkimaussa. Mielestäni isoveli oli selkeästi maukkaampi maultaan. 

Kokonaisuudessaan kohtalainen tuote, jota vetisyys häiritsee. Tässä olisi taas oiva tuote rinnakkaisvertailuun. Mielestäni 6% oli kuitenkin maukaampi ja pehmeäpi, mutta voihan se olla, että maistelu fiiliksetkin oli erilaiset. Tämä on kuitenkin minun tämän hetkinen mielipiteeni.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 28/50 

Speksit:
Panimo: Stallhagen
Tyyli: Maustettuolut / Tumma Lager
Maa: Suomi
Maltaat:  Pilsner-, karamelli-, special b- ja münichmaltaat, mustamaltaat, paahdetut ohrat (todennäköisesti samat kuin 6%:ssa)
Humalat: Saaz- ja Tettnang Mittelfrüh -humalat (todennäköisesti samat kuin 6%:ssa)
Alkoholi: 4,7 %
Muuta: Vaniljaa ja kanelia
Mistä: Satamakadun Valintatalo, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti