perjantai 20. helmikuuta 2015

Bryggeri Kanttori – Bryggeri (Rakuuna Olut Oy)

Tällä kertaa maistelussa Helsingin Kluuvissa sijaitsevan pienpanimon Bryggerin Kanttori olut. Panimon kanssa samoissa tiloissa sijaitsee myös olutravintola, missä tuotteita on tarjolla, sekä pienen puodin, josta maitokauppavahvuisia saa myös vietyä mukaansa.

Kanttori edustaa Dubbel -tyylilajia eli luostarityylinen tumma ja makeahko olut odotettavissa. Tämä on nyt kolmas maisteluun ottamani olut Alkon tämän vuoden käsityöläisoluiden sarjasta. Kaksi muuta on olleet positiivisia tuotoksia, joten toivottavasti taso jatkuu samanlaisena.

Bryggeri Kanttori on väriltään tumman punaruskeaa ja kuitenkin kirkasta valoa vasten katsottuna. Pinnalle kertyy reilu sentin kerros vaalean rusehtavaa lyhytikäistä vaahtoa.

Tuoksu on maltainen, yrttinen ja kevyen lakritsinen. Kanttori on maultaan maltainen ja makeahko sekä miedon yrttinen. Selkeästi luostariolutmainen fiilistä tässä on. Hiivana selkeästi käytetty jotain luostari tai trappist hiivakantaa, kun samantyyliset aromit oluesta löytyy kuin omista belgityylisistä keitoksista. Humalointi on maltillinen, mutta jälkimakuun tulee hieman yrttistä humalointia.

Napakka mallasrunko tukee tasapainoista ja vivahteikasta makumaailmaa hyvin. Katkerointi antaa viitteitä itsestään oikeastaan vasta jälkimaun puolella.

Kokonaisuutena oikein kelvollinen luostariolut. Makumaailma on miellyttävän tasainen ja kelpaisi hyvin pulled porkin tai kermaisen kanaruukun kanssa.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Speksit:
Panimo: Bryggeri (Rakuuna Olut Oy)
Tyyli: Dubbel
Maa: Suomi
Väri: 71,1 EBC
Katkerot: 19,9 EBU
Kantavierre: 17,4°
Maltaat:  Pilsner-, münchner-, karamelli- ja suklaamaltaat
Humalat:  Magnum- ja East Kent Golding -humalat
Alkoholi: 6,8 %
Muuta: Vuoden 2015 Alkon käsityöläisoluet sarjaa
Mistä: Prisman Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti