perjantai 3. heinäkuuta 2015

Mufloni Mosaic VehnäIPA – Beer Hunter's

Vehnä on edelleen pop – etenkin Alkossa. Hyllyiltä löytyy paljon vehnäoluita, kun ihmiset ovat oppineet niistä pitämään. Jopa Suomen suuret panimot ovat sen tajunneet. Ja myös IPAt on pop. Olvi on suurista ehtinyt ensimmäisenä apajille tyydyttämään janoisia IPA suita. Tosin kunnon oluthipsterit menevät jo sourissa. IPA on niiiiiin last season. Puhumattakaan vehnäoluista. Ellei nyt sitten Berliner Weißeista puhuta.

Mutta on se hyvä IPA silti hyvää. Ainakin minusta. Ja useimmat vehnät myös. Beer Hunter's toi kätevästi Alkon linjaan istuvan Mufloni Mosaic VehnäIPAn. Pitihän se käydä heti hakemassa maisteluun. Yksi on jo maisteltu pari viikkoa sitten ja sen perusteella tämä arvionkin ansaitsi.

Mosaic humalalajike on myös melkoisen pop. Etenkin Mosaicin yhdistäminen vehnän kanssa. Tämä kombo on jo ainakin kahden suomalaisen pienpanimon tämän kesän tuotteessa ja jonkun ulkolaisen tälle pohjalle kootun ratkaisun olen maistanut. Mutta ei siitä sen enempää. Arviossa sisällä hyvin ilmastoidussa työpaikassa ja autossa vietetyn hellepäivän päätteeksi siis Muflonin Mosaic VehnäIPA.

Mufloni Mosaic VehnäIPA on okran värinen ja hieman samea olut. Minulla juoma meni enemmänkin sameaksi, kun mukaan lurahti rielusti pohjasakkaa ja hiivaa. Lasissa kelluvat hippuset hieman häiritsevät esteettistä elämystä.

Tuoksussa reilusti raikasta pihkaisuutta ja hyppysellinen greippiä sekä Japanin makeita pieniä viinirypäleitä. Kerrassaan herkullinen tuoksu.

Maku on napakan katkera, hennon sitruksinen ja kevyen kuivahedelmäinen. Jälkimaussa reilusti pihkaa ja pähkinää. Jostain hiipii myös paahdettua sokeria.

Suutuntuma on kuiva ja raikas, ollen samalla kuitenkin miellyttävän pehmeä. Jälkimaussa katkerot pitävät pintansa pitkään.

Kokonaisuutena tämä on kesäinen ja maukas olut, joka janon sammuttamisen sijasta saattaa kaivata limakalvoille vettä – tai toisen samanlaisen. Omaan lasiin kaataessa ei kannata sitten ottaa pohjia mukaan. Esteettinen kokemus on miellyttävämpi.

Tuomio:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50 

Speksit:
Panimo: Beer Hunter's
Tyyli: VehnäIPA
Maa: Suomi
Väri: 16 EBC
Katkerot: 91,8 EBU
Kantavierre: 14,2°
Maltaat:  Pale ale - ja vehnämaltaat
Humalat:  Mosaic ja Columbus
Alkoholi: 6,0 %
Mistä: Sokoksen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti