keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Uus Maailm – Põhjala

Lomat on lusittu ja pikaiselta lomareissulta Tallinnasta lähti 11 virolaista pienpanimo-olutta kotiin tuomisiksi. Tässä arvio niistä yhdestä. Põhjala panimon tuotteita tuli useampi hommattua mukaan. Olin maistanut aiemmin ennen reissua kyseiseltä panimolta Pimeä Öö oluen, joka sopi erittäin hyvin omaan makuuni ja maistui lähes jumalaiselta. Reissussa maistoin iltaoluena Virmalised IPAn, joka osoittautui myös oikein maukkaaksi. Joten kahden oluen kokemuksella odotukset tämän kohdalla oli jo korkealla.

Põhjalan useimmissa oluissa on mielenkiintoiset etiketit. Tämän Uus Maailm Länsi-rannikon vehnäolut pullon kylkeä komistaa hurjan näköinen hai suu ammollaan. Nyt suu ammolla maistelemaan.

Uus Maailm on väriltään haalean kullan keltainen ja himpun verran samea. Tämä olut vaahtoa erittäin reilusti. Epähuomiossa otettu IPA-lasi ei ollut edes puolillaan, kun vaahto meinasi jo tulla yli. Vaahto on kuitenkin isokuplaista ja melko lyhyt ikäistä.

Tuoksu on melko raikas. Humalaa, yrttisyyttä ja häivähdys hiivaisuutta.

Maku on yllättävänkin napakka. Voimakas humalointi hyppää kehiin heti kättelyssä. Kevyttä sitrusmaisuutta sekä reilusti pihkaa ja havuja. Taustalla pieni hiivainen häivähdys.

Suutuntuma on raikas ja napakka. Reilu humalointi kuivattaa limakalvoja jälkimaussa.

Kokonaisuuten ihan maukas olut, mutta humalointi olisi voinut olla maltillisempi. Vehnäisyys ei tästä esiin tule, muuta kuin värissä. Sinällä raikas kesäjuoma, joka viilentää kivasti tortillojen tulisen salsan poltetta. Ei kuitenkaan omaan makuuni ole niin iskevä kuin kaksi aiempaa Põhjalan olutta.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50 

Speksit:
Panimo: Põhjala
Tyyli: West Coast Wheat Beer
Maa: Viro
Katkerot: 25 IBU
Kantavierre: OG 1.049
Maltaat:  Pale malt, Wheat malt, Oat flakes, Cara pale
Humalat:  Magnum, Galaxy, Mosaic
Alkoholi: 4,9 %
Mistä: Stockman, Tallina, Viro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti