perjantai 9. lokakuuta 2015

Black Pils – Mallaskosken Panimo

Nyt tuli maisteltua sen verran mielenkiintoinen olut, että piti laittaa muistiin panot bloginkin puolelle. Ei tämä mikään ufo ole, mutta onhan se hämmentävä juoda mustaa pilsiä. No, onhan sitä jo mustaa IPAa ja Lageriakin tullut juotua, mutta tämän kohdalla myös maku oli hämmentävän monivivahteinen.

Black Pils on yksi Mallaskosken panimon tyylikästä ulkomaille suunnattua Black-sarjaa. Etiketit on näyttävän simppelit. Mustalla pohjalla paksulla kultamaalilla maalatut kirjaimet. Kerrassaan tyylikästä.

Black IPAn, jota on myös saatavilla Alkosta, maistoin kesällä Ravintola Kummisedässä. Ainoa ravintola, jossa olen sitä Kuopiossa nähnyt. Black Pilsiä en ole vieläkään nähnyt muualla kuin vasta nyt Alkossa. 

Mallaskosken Black Pils on väriltään syvän mustaa. Valoa vasten erottuu hienoista punaisuutta. Vaahtoa muodostuu pinnalle hyvin niukasti. 

Tuoksussa on reilusti paahteisuutta, jonka takaa pilkottaa kukkaista humalaa ja toffeeta. Hieman lämmettyään tuoksusta löytyy myös lakritsisuutta. 

Maku on paahtomaltainen ja yllättävän raikas. Olisin kuvitellut "tunkkaisemmaksi". Mausta löytyy myös kukkaista humalaa kuten tuoksustakin. Maku on jotenkin kermaista. Hyvin monipuolinen makuprofiili, josta on hieman hankala erottaa yksittäisiä elementtejä. Oikein hyvää silti. 

Suutuntuma on alkuun raikas. Sitten tulee pehmeän silkkisyys, jota sävyttää häivähdys kuivattavia katkeroja. Jälkimaussa paahteisuus yhdessä hillittyjen katkerojen kanssa kuivattaa jälkimakua pitkään. 

Kokonaisuutena melkoisen hyvää on tämä erikoinen Black Pils. Ei tätä montaa peräkanaa joisi toisin kuin maittavia vaaleita pilsejä. Mutta oikein hyvä olut, joka kestää myös lämpenemistä hyvin. Suosittelen. 

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 39/50 

Speksit:
Panimo: Mallaskosken Panimo
Tyyli: Black Pils
Maa: Suomi
Väri: 125 EBC
Katkerot: 36,9 EBU
Kantavierre: 12,2°P
Alkoholi: 5,5 %
Muuta: Mallaskosken Panimon tyylikkään Black-sarjan olut.
Mistä: Sokoksen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti