lauantai 17. lokakuuta 2015

Columbus Pale Ale – Malamgård Brewery

Tänään on ollut hauska päivä. Hieman nuhaisena lauantaina töissä, jonka jälkeen ruokakauppaan. Kolmisopen Citymarketista edullista lohta hakiessani löysin koriin myös Iso-Kallan Panimon kaupalla valmistamaan 20-vuotis juhlaolutta ja Malmagårdin Columbus Pale Alea. Kotiin päästyäni päätiin etten väsyneenä jää nyt kotiin nysväämään, jottei koko päivä mene hukkaan vaan vääntäydyin vähän ulos kaupungille ja päädyin yllätys yllätys Alkoon. 

Olin kuullut, että Kuopion keskustan Alkossa oli ollut Ruosniemen Diplomi-Insinööriä. No oli sitä ollut, mutta ei enää. Tosin iloisesti yllätyin, kun työntekijä oma-aloitteisesti alkoi selvittämään olikos sitä tulossa lisää. Maanantaina pitäis tulla ja varasin sitten pullollisen itselleni. Hyllystä lähti mukaan viimeinen myymälän Brooklynin Sorachi Ace, Rodenbachin GrandCru ja Ayinger Urweiße.

Torilla törmäsin kollegaan, joka oli juuri töistä päässyt ja 15 sekunnin keskustelun päätteeksi päätimme mennä Ravintola Maljaan oluelle. Siellä maisteluun lähti BrewDogin #MashTag'15, minkä jälkeen suuntasimme meille saunomaan. Saunan jälkeen kaverini suuntasi syömään kaupungille sovittuun tapaamiseen. Vaatteet niskaan heitettyän lähdin itse metsästämään betoniviidakon syövereistä jotain syötävää. Raskaan 50 metrin matkan jälkeen saavuin lopulta läheisen Italialaisen ravintolan Trattoria Sorrenton eteen, josta päätin hakea pizzan mukaan. Kotona kaivoin kaapista tämän herkullisen pizzan kaveriksi tänän hommatun Malmgårdin Columbus Pale Alen.

Columbus Pale Ale on väriltään kauniin meripihkan värinen olut, jonka pinnalle kertyy noin 3 sentin valkoinen vaahtokerros. Oikein herkullisen näköinen olut.

Tuoksu on maltaisan makea, kevyen toffeinen ja häivähdyksen marjaisa (?!?). Jännittävää.

Maku on mukavan maltaisa ja jännä kirpakka. Vähän kuin puolukkaa ois maussa.  Jälkimaussa kevyt kirppakka katkerointi kääntyy napakan humalan katkeroiseksi.

Suutuntumaltaan Columbus Pale Ale on napakan katkeroinen, jota tukee yllättävän tukeva mallasrunko. 

Kokonaisuutena Columbus Pale Ale on erittäin onnistunut kauppavahvuinen Pale Ale. Kyllä se Malmgård Brewery tekee vain hyvin tasalaatuisia oluita. Ja siis hyvässä mielessä. Heikkoja tuotteita ei ole tainnut kertaakaan tulla eteen.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50 

Speksit:
Panimo: Malmgård Brewery
Tyyli: Pale Ale
Maa: Suomi
Väri: 18 EBC
Katkerot: 35 EBU
Kantavierre: 11°P
Alkoholi: 4,7 %
Mistä: Kolmisopen Citymarket, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti