lauantai 11. huhtikuuta 2015

Liefmans Cuvée Brut – Liefmans

Eilen illalla katsottiin vaimon kanssa Hayao Miyazakista kertovaa dokumenttiä Yle Areenasta ja samalla teki mieli maistella jotain hyvää juomaa. Valikoin kaapista maisteluun Liefmansin Cuvée - Brutin, jota itse maistoin ensimmäisen kerran jouluna porukoilla joulupuuron kera. Ja voi, että se maistui hyvältä. Omaa pulloani olen jemmannut sopivaa hetkeä odottaen ja tämä tuntui nyt tälle sopivalta.

Liefmans Cuvée - Brut on väriltään hyvin tumma punainen, joka muistuttaa kypsän kirsikan väriä. Pinnalle kertyi kuohuvaa vaalean rosan väristä vaahtoa. Näky ei ole ole mikään yleisesti oluelle miellettävän näköinen, mutta erittäin lumoava.

Tuoksussa on voimakasta kirsikkaisuuta, raikkautta, mutta myös maanläheisyyttä. Kevyesti vaniljaa ja hapanomenaa. Erittäin hieno ja upea tuoksu.

Maku on makean kirsikkainen, mutta maussa on myös kevyttä happamuutta, joka palaa voimakkaampana jälkimakuun. Tässä voimakas ja tasapainoinen tuorekirsikkamehun tuntu. Enkä tarkoita sitä huonolla ja vetisellä tavalla, vaan vastapuristetun mehun raikkautta ja makuja. Vaikka tämä on melko makea, on tämä myös huikean makuista. Maistui, vaikkei tätä pullo tolkulla jaksaisi juoda. Suutuntuma on täyteläinen, hieman hapan, maltillisen hiilihappoinen ja raikas.

Kokonaisuutena erittäin hieno olut! Pidin tästä kovasti, vaikken ole kuitenkaan suurin kirsikkaoluiden ystävä.  Tulen ostamaan tätä varmasti jatkossa, jos vain vastaan tulee. Ei sovellu ehkä saunakaljaksi, mutta nautittuna siltään lasillisena hyvässä seurassa tai jälkiruoan kera, tämä on olut paikallaa. Toimii myös alkumaljana. Pitäisi kokeilla myös lämmittettynä, kuten Alkon myyjä minulle suositteli.

Tuomio:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 44/50 

Speksit:
Panimo: Liefmans
Tyyli: Flaamilainen hapan Ale
Maa: Belgia
Väri: 34,9 EBC
Katkerot: 12 EBU
Kantavierre: 13,5°
Maltaat:  Pilsner- ja karamellimaltaat
Humalat:  Hercules
Alkoholi: 6,0 %
Muuta: Kirsikka
Mistä: Kolmisopen Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti