keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Querkus Smoked Oaked Porter – Ridgeway Brewing

Ystäväni Sahti-Seppo kävi maistelemassa muutamia viikkoja takaperin luonamme kotitekoisia oluitamme. Ensimmäinen tekeleemme Wreittaus IPA sai mieheltä parhaan arvio, vaikka Mandarin IPA ja Hefekin maistuivat. Samalla kertaa sain tuliaisena Ridgewayn Breweryn Querkus Smoked Oaked Porterin.

Tämän olen joskus maistanut, mutta tästä lienee jo useampi vuosi, joten muistikuvat on aika heikot. Nyt olisi sopiva hetki maistella tämä kauppavahvuinen porter uudestaan.

Querkus on väriltään tumman punertavan ruskeaa, josta valoa vasten ruskeanpunainen kuulto tulee hieman läpi. Vaahtoa kertyy pinnalle kaadettaessa kivasti, mutta se laskee aika nopeasti.

Tuoksussa suklaisuutta, paahteista mallasta ja häivähdys savuisuutta. Lämmetessään tuoksut voimistuu ja paahteisuus lisäntyy.

Maku on suklainen ja maltainen. Siitä voi aistia myös tammitynnyriä. Kuin häivähdys vähemmän savuista skottiviskiä. Kuin olisi ottanut hörpyn porteria pienen viskitilkan jälkeen. Jälkimaussa viipyilee kahvinen ja hennon savuinen paahteisuus.

Suutuntuma on aika pehmeä, mutta aavistuksen vetinen. Lämpenemisen jälkeen vetisyys on poistunut ja pehmeyden kaveriksi on tullut hivenen kuplivainen happamuus.

Kokonaisuutena lämpenemisen jälkeen oikein maukas olut. Alkuvaiheessa viileys pidätteli aromeja ja  suutuntumassa oli vetisyyttä, joka onneksi poistui lämmön myötä.

Tässä eilen Heavy Metal legenda King Diamond julkaisi ensi kuussa starttaavan Yhdysvaltain kiertueensa lämppärin ja se on Kalakukkokaupunki lähtöinen Jess and the Ancient Ones. Ainut lämppäri. Joka keikalla. Ja se miksi bändi on siellä johtuu vain siitä, että itse King halusi bändin lämppäämään. Ei ketään muuta. Ihan helvetin hienoa. Sen kunniaksi uudempaa Jess and the Ancient Onesia ja uusi video Astral Sabbath. 60-70-luvun mystisissä progemaisissa okultistimaailmoissa liikutaan. Olkaa hyvä.Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50 

Speksit:
Panimo: Ridgeway Brewery
Tyyli: Porter
Maa: Englanti
Alkoholi: 4,5 %
Mistä: Ystävä toi tuliaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti