maanantai 1. syyskuuta 2014

Ginger – Williams Bros. Brewing Co.

Tämäkin on kirjaus arkistoista, joita en ole jostain syystä aiemmin ehtinyt kirjailla ylös blogiin. Tässä siis arviot Skotlantilaisen Williams Bros. Brewing Co.:n panema Ginger inkivääriolut. Bruce ja Scott Williamsin luotsaama pienehkö panimo tekee lähtökohdiltaan mielenkiintoisia oluita kuten merileväolut (Kelpie Seaweed Ale, joka ei kyllä omaan makuuni tarjonnut mitään kiinnostavaa) ja sehän on aina mielenkiintoista. Tosin on syytä muistaa, ettei kikkailu tuo lisäarvoa, jos lopputuotteen maut ei satu kohdilleen. Panimo on tunnettu myös juurikin miedoista oluista, joten näitä löytää aika hyvin suomalaisista maitokaupoista. Suosittelen kokeilemaan.

Olut on väriltään vaalea kullan keltainen ja hyvin kirkas. Pinnalle kertyy todella niukasti vaahtoa.

Gingerin tuoksussa on päällimäisenä inkivääriä, mutta siitä löytyy myös sitrusta ja makeutta. Itseasiassa hyvin simamainen. Monipuolinen ja maukas tuoksu, vaikkakin hieman liian makea omaan makuuni. 

Maku on raikas, mutta maltainen. Inkivääri ja sitrus maistuu myös. Jälkimakuun tulee inkiväärin pyörimään ja kielelle jää inkiväärin lämmittävä polte. Jos inkivääristä tykkää, niin maku on ihan miellyttävä. Makeutta on vähän, muttei onneksi limppariluokkaa. Rekolan panimon Kesäkolli on tähän verrattuna hyvin kuiva, mutta mielestäni enemmän olutmainen.

Suutuntuma on vähän limonaadimainen, vaikkei hiilihappoja olekkaan kuten esim. Schweppersin Ginger Alessa. Jotenkin ei kuitenkaan hirveämmin miellytä itseäni. Mielummin "oluen" valitsisin, kuin tämän alkoholillisen inkiväärioluen. Toki tällekin paikkansa voisi olla esim. jälkiruokajuomana. Jos pitäisi inkivääristä olutta ostaa, niin mielummin Kesäkollin ottaisin kuin tämän.

Kerta Gingeriä käsitellään, niin otataan sitä lisää mukaan musiikkinakin. Ginger Spicehan oli 90-luvun jättiläismäisen suosion saavuttaneen Spice Girlsin yksi laulajista. Muista, että vähän dissasin bändiä silloin, eikä kyllä musiikki iske vieläkään, mutta näin vuosien jälkeen voin hyvällä omalla tunnolla myöntää, että tyttöenergialla oli ehkä ihan tervetullutkin vaikutus. Ja kulttuuri-ilmiönähän bändi oli merkittävä, vaikkakin levy-yhtiö tuotehan se kaikesta kaveruus vakuuttelusta oli. En kiistä, etteikö tytöt olisi olleet kavereita, mutta ilman levy-yhtiön buustausta ei tuommoista hulabaloota olisi syntynyt. Tässä kaiken aloittanut Wannabe.Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 1/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 12/20

Yhteensä: 29/50 

Speksit:
Panimo: Williams Bros. Brewing Co.
Tyyli: Maustettu olut
Maa: Skotlanti
Maltaat:  Mallasohra ja -vehnä
Humalat:  Ei ilmeisesti ollenkaan humalaa, jos etiketin tietoja on uskominen
Alkoholi: 3,8 %
Muuta: Inkiväärijuurta 8%, sitruunamehua ja sitruunan kuorta
Mistä: S-Market Ykkösrasti, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti