sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Schneider Weisse TAP 7 Unser Original – Weisses Bräuhaus G. Schneider & Sohn

Kun eilen reittasin Schneider Weisse TAP 6, koska lisäsin sitä pulled porkin marinaadiin, niin tänään otin sitten maistoon TAP 7 Unser Original valmiin pulled pork -burgerin kera. Tämän oluen resepti on ilmeisestikin peruja aivan panimon alkuajoilta (1872), jolloin George I Schneider aloitti tekemään olutt kuningas Ludwig II:lle. Nykyinen panimomestarihan on edelleen saman perheen kasvatti George VI. Hienoa, että maailmalta löytyy näitä perheyrityksiä, joissa vaalitaan perinteistätaitoa ja pidetään vielä hommat omissa käsissä.

Itsetehtyä pulled porkia, coleslawta ja
sämpylää. Sekä hyvää saksalaista vehnää.
Olut on väriltään pähkinän ruskeaa ja sameaa, kun ottaa pohjahiivat mukaan. Vaahtoa kohoaa kaadettaessa kivasti, mutta se laskee aikanopeasti ohuehkoksi kerrokseksi.

Tuoksussa sitrusmaista kirpeyttä, häivähdys toffeeta. Vehnässä tyypillistä hiivaisuutta on selkeästi aistittavissa.

Maussa tuntuu myös vähän sitrusmaista raikkautta, banaania, paahdettua hasselpähkinää ja hienoista lanttumaisuutta. Myös maussa nousee esiin hiivaisuutta. Jälkimaussa tuntuu liian vähän paistunutta hiivaleipää. Suutuntuma on mukavan pehmeä, jota sitrusmainen raikkaus piristää.

Kokonaisuutena maukas vehnä, vaikkain aavistuksen tympeyttäkin siitä löytyy. Ruokaoluena erittäin kelpo. Tätä voisi ostaa useamminkin. Toimi myös törkeän hyvin pulled porkilla ja coleslawlla täytetyn burgerin kera.

Ruokailun taustalle pyöräytin vinyyliltä The Five Corners Quintetin Chasin' The Jazz Gone By. Tämä loistava suomalainen jazz-poppoo on yksi omia suosikkejani ja tätä levyä on tullut kuunneltua paljonkin. Nostan tähän eriyisen hyväntuulisen This Could Be The Start of Something, jossa laulut hoitaa upea ääninen ja charmantti jazzlegenda Mark Murphy. 

Hyvä päivä. Hyvää Ruokaa. Hyvää musaa. Mitäpä sitä muuta ihminen voisi toivoa.


Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50 

Speksit:
Panimo: Weisses Bräuhaus G. Schneider und Sohn
Tyyli: Hefeweizen
Maa: Saksa
Väri:  EBC
Katkerot: 14 IBU
Kantavierre: 12,8°
Maltaat:  60% vehnämaltaita ja 40% ohramaltaita Kelheimin alueelta.
Humalat:  Hallertauer Tradition ja Magnum
Alkoholi: 5,4 %
Muuta: Oluen resepti on vuodelta 1872
Mistä: Tilattu saksalaisesta gourmondo.de nettikaupasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti