keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Bryggeri Stout – Panimoravintola Bryggeri

Upea lähes musta dry stout.

Tänään otin maisteluun Bryggerin Stoutin. Bryggeriltä on tullut maisteltua useampiakin oluita, joista muutama on ollut oikein vakuuttavia ja muutama mitättömämpiä. Mutta entäs tämä kauppavahvuinen Stout


Väriltään hyvin tumman ruskeaa. Lähes mustaa. Paksuhkon oloista. Pinnalle kertyy ohuehko kerros hyvin vaalean ruskeaa vaahtoa.

Tuoksussa kahvia, suklaata, vaahterasiirappia ja häivähdys savua. Ehkäpä enemmänkin reilua paahteisuutta kuin savua. 

Maussa lievän paahtimessa paahdettua kauraleipää, tummaa suklaata ja kahvia. Olut on aikaka kuiva. Jälkimaussa maistuu pitkään paahteinen kahvi ja tummasuklaa. Lämmetessään maut voimistuvat, joten suositellaan nauttimaan hieman lämpimämpänä kuin suoraan jääkaapista. Suutuntumassa alkumaku on kevyt, jopa hieman vetinen, mutta jälkimaussa maut ovat tuhdimpia.

Kokonaisuudessa oikein maukas dry stout. Tätä voisi ostaa kaappiin jemmaankin. Painii melkein samassa luokassa yhden suosikkini Belfast Bay McGoverns Oatmeal Stoutin kanssa.


Mustaa nektaria niukalla vaalealla vaahdolla.

Tällä kertaa en laitakkaan musiikki suositusta vaan suosittelen Docventureksen toisen tuotantokauden kunniaksi suosittelen kaikkia avaamaan hyvän oluen ja tutustumaan poikain valitsemiin dokumentteihin. Tänään on vuorossa Yes Men Fix the World. En tiedä voiko sitä katsoa jälkikäteen, mutta suosittelen, jos siihen tarjoutuu mahdollisuus. Hieno dokkari. Hienoa työtä Tunna ja Riku.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50 

Speksit:
Panimo: Panimoravintola Bryggeri
Tyyli: Dry stout
Maa: Suomi
Maltaat:  Ohra, kaura ja paahdettu ohra
Alkoholi: 4,5 %
Mistä: K-extra Ravioli, Hämeenkatu 29, Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti