torstai 25. syyskuuta 2014

Wanaka Stout – Pyynikin Käsityöläispanimo

Pyynikin Käsityöläispanimon Wanaka Stout on vaikuttanut minusta kiinnostavalta jo jonkin aikaa, mutta Kuopiosta en sitä valitettavasti ole löytänyt. Elokuun lopussa Tampereella vieraillessani oli yksi tavoitteeni löytää tätä ja tuoda Kallaveden äärelle maisteltavaksi sopivana hetkenä. Se onnistui ja nyt on se hetki.

Mainittakoon vielä, että en tätä Tampereen keskustasta muutamasta kaupasta tätä löytänyt, mutta yllätyin iloisesti, kun piipahtaessani pienessä K-Extra Raviolissa Hämeenkadulla, näitä pulloja oli kylmässä. Oi oi. Kylläpä piskuisen K-Extran pointsit nousi minun silmissä. Muutenkin laadukas olutvalikoima noin pieneksi kaupaksi.

Vähän valjun näköinen tumma juoma
piilottaa sisäänsä upean ja
maukkaan makumaailman.
Olut on väriltään aavistuksen punaiseen taittavaa tumman ruskeaa. Hyvin tummaa. Ei paljon valo kuulla läpi vasten katsottunakaan. Vaaleaa vaahtoa kertyy hyvin niukasti ja se laskea nopeasti, mikä saa oluen näyttämään vähän latistuneelta. 

Tuoksussa raakakaakaota, paahtunutta mallasta, hienoista makeutta ja häivähdys kahvia. Lämmetessä tuoksut voimistuu. Olueni oli alkuun aivan liian kylmää ja annoin sen levetä reilun vartin pöydällä välillä vain nuuhkien sitä.

Maussa tuntuu myös makeutta ja kahvia. Myös vähän suklaista maltaisuutta. Suutuntuma on erittäin pehmeä, lähes silkkistä kahvikastiketta. Tai enemmänkin juoksevaa kahvivanukasta. Ei kuitenkaan liian makeaa.

Kokonaisvaikutelma on erittäin positiivinen. Omaan makuuni sopiva kauppavahvuinen stout, vaikka pidän hiukan kuivemmasta makumaailmasta enemmän. Tämä voisi toimia hyvänä kaverini jollekin ei liian makealle suklaa- ja/tai kahvijälkkärille. Tai miksei myös perusmaukkaan karjalanpaistin kaverina.

Tunnelmalliseen tumman herkun kaverina tarjoilisin korville jotain pehmeän tummia säveliä. Ja näitä tarjoilee New Yorkilaiset jätehuollon yrittäjät. Jep. Eli Fun Lovin' Criminals. Poijilla on/oli tosiaan rekka- ja roska-autofirma nimeltään DiFontaine Carting & Asbestos removal Co. ja ilmeisesti myös monia muita bisneksiä ympäri maailmaa. Mielenkiintoinen bändi, joka flirtailee mafiatyylisillä teemoilla (kuten esim. roska-autofirma, puvut ja huumeviittaukset) ja soittaa tosi lounge-henkistä fiilistelymusaa. Tätä bändiä – ja etenkin 100% Colombian levyä tuli kuunneltua oman aikuistumisen kynnyksellä vuonna 1998 ja 1999 todella paljon. Sieltä ehdoton ykköshitti on Love Unlimited. Tässä teillekin.
"Barry White, saved my lifeAnd if Barry White, saved your lifeOr got you back with your ex-wifeSing Barry White, Barry White, it's alright"Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 38/50 

Speksit:
Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo
Tyyli: Stout
Maa: Suomi
Maltaat:  Ohra- ja vehnämaltaat
Alkoholi: 4,5 %
Muuta: Pullo käyvä
Mistä: K-Extra Ravioli, Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti