maanantai 1. helmikuuta 2016

Brouder Jacob Double Espresso – Brouwerij Broeder Jacob

Tällä kertaa arviossa belgialaisen Brouweij Broeder Jacobin Double Espresso. Olut on tilattu Belgian Beer Factorystä ja valitsin tämän tilaukseen ihan vain ulkoasun ja mielenkiintoisuuden vuoksi. Täysin entuudestaan tuntematon panimo ja olut, mutta mikäs sen parempaa kuin tutusta uusiin panimoihin ja heidän tuotteisiinsa. Avarakatseisuus kunniaan. Eli tämä Double Espresso Stout lasiin ja kohti tuntematonta.Brouder Jacob Double Espresso on väriltään kauniin tumman punaruskeaa ja melko kirkasta. Pullossa näytti mustalta, mutta yllätti lasiin kaadettuna läpikuullollaan. Pinnalle muodostuu reilusti isohko kuplaista vaahtoa, joka laskee kuitenkin melko nopeasti. Siitä pieni miinus. Muuten erittäin herkullisen näköinen olut.

Tuoksu on hyvin mieto. En meinaa saada tästä mitään irti. En tiedä johtuuko siitä, että olut on jääkaappi kylmä vai onko tämä vain näin mieto tuoksultaan. Lämmetessään alkaa tulla myös tuoksuja esiin. Kevyttä kahvia, toffeeta ja kevyttä yrttisyyttä. Miellyttävä, mutta mieto.

Maku on jännittävän monitahoinen ja tasapainoinen. Pehmeyttä, mallasta, paahdettua sokeria, kevyttä toffeeta ja häivähdyksellisesti kahvia. Myös maussa on jotain yrttejä. Tai ehkäpä enemmänkin luonnon lakritsia. Ja taas paahdettua sokeria. Tai oikeastaan tummaa kandisokeria. Siitähän Belgiassa oluen teossa pidetään.

Suutuntuma on pehmeä ja lämmittävä ja täyteläinen – ja kevyt... Siis, että mitenkä?!? Kuulostaa oudolta, mutta jotenkni välistä tulee hyvin kevyt fiilis ja kohta suu on taas täyteläistynyt?!? En tiedä. Hämmentävää.

Jotenkin tahtoisin pitää tästä paljon, mutta joku vain ei loksahda kohdilleen. Kyseessä on siis panimon määritelmän mukaan stout, mutta minusta tämä on hyvin lähellä belgialaista mausteista alea. Siis hyvää tämä on ja hyvät pointsitkin saa, mutta jotenkin olisin halunnut pitää tästä enemmänkin. Ehkä se on tuo suutuntuma miltä oilisin kaivannut hieman täyteläisempää otetta. Runkoa lisää ja oltaisiin oltu nelosen puolella. Mutta suosittelen maistamaan, jos vastaan tulee. Belgiassa osataan tämä monitahoisten oluiden paneminen.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50 

Speksit:
Panimo: Brouwerij Broeder Jacob
Tyyli: Stout
Maa: Belgia
Alkoholi: 7,7 %
Mistä: Belgian Beer Factorystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti