keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

KISS Destroyer – Krönleins Bryggeri

Taas ollaan reissun päällä. Miestähän tämmöinen alkaa syömään, mutta on näissä hommissa välillä hetkensä. Varsinkin, kun sattuu seudulle, jossa asustelee joku kaveri. Eilen töiden jälkeen piipahdin morjestamaan opiskelukaveriani Tumppia. Tiedossa oli safkailua ja höpinöintiä musiikista. Kaupassa salaattiaineksi hommatessa huomasin hyllyssä KISS Destroyer oluen. Taas yksi bändien nimikko-olut kehiin. Pääasiassahan nämä on vaaleita lager-tyyppisiä oluita ja yleensä olleet mielestäni kovia pettymyksiä. Nimikko-oluista on tullut maisteltua ainakin Motörheadin (Motörhead Bastards Lager), Kotiteollisuuden (Koff Rock), Iron Maidenin (Trooper) ja Impaled Nazarenen (VASPin Goat Brew) oluet, joista Ale-tyylinen Trooper on ainoastaan ollut kelvollinen. Goat Brew oli poikkeuksellisesti Schwarzbier tyyliä, muttei mielestäni hirveän onnistunut. Pointsit sentään erilaisen oluttyylin valinnasta. Eläkeläisten Humppalehan se ois vielä maistamatta ja kovasti olisi kiinnostanut maistaa hehkutettua porilaisen punkbändi Appendixin 30-vuotisjuhlan kunniaksi tehtyä olutta, joka oli pantu Beer's Huntersilla. Mutta kaikkee ei voi saada.

Paska kuva, mutta niin on paska olutkin.
Mutta nyt oli KISSiä tarjolla, joten päätimme ottaa kimpassa tämän KISS Destroyerin maisteluun, vaikkei odotukset kovinkaan korkealla olleet. Tosin pullossa lupaillaan mahtipontisesti: "The hottest beer in the world", joten nähtäväksi jää lunastaako KISS Destroyer lupauksensa.

Parin tunnin jäähdyttelyn jälkeen olut kaadettiin lasiin. Olut oli hyvin hailakan vaaleaa ja kirkasta, jonka päälle kertyi reilu kerros valkoista vaahtoa.

Tuoksu on erittäin mitään sanomaton. Hivenen maltaan makeutta aistittavissa, mutta muuten en saa mitään irti. Maku on erittäin laimea ja hiilihappoinen. Maltaan makua taitaa olla hankalampi löytää kuin perus ykkösestä. Jälkimaussa tuntuu hiilihapon tuomaa kuplintaa kielen takaosassa. Olutta hitaasti maistellessa se pääsi lämpiämään, jolloin maku muuttuu suorastaan pahaksi. Kokonaisuutena hyvin mitätön olut, joka ei Musamiestä sytytä. En tiedä mitä tämä Destroyer tuhoaa - innostuksen ainakin.

Täytyy kyllä totuuden nimissä myöntää, että tämmöisen yhden hyvin kylmän pullon voisi kuumana kesäpäivänä juoda pikaiseen janoon, jos ei parempaa olisi tarjolla, mutta itse en aio moiseen huttuun rahojani enää haaskata. KISS juomien sivuilla kerrotaan suoraan, että ideana on ollutkin tehdä niin kutsuttu easy-to-drink olut. Helpon juotavuuden takia tällä voi Koffin Rockin diggarit boostata rankkaa "rock"-asennettaan entisen rankan legendan nimen varjolla, päätyen lopulta helposti humalaan.

Oluen ystäville suositus: Älä osta. Petyt todennäköisesti. Neuvo Easy-to-drink lipittelijöille: Juo vähemmän ja kokeile nauttia maukkaampia juomia. Kokeile vaikka Iron Maidenin Trooperia, jossa on sentään makua.

Musana tietenkin KISSiä. KISS kuuluu kiistämättä legendaaristen rockbändien joukkoon. Bändi on tehnyt pitkän uran ja nautii edelleen suurta suosiota. Ja olipa tämän bändin musiikki ohjaamassa myös minua rockin maailmaan 4 vuotta vanhemman velipoikani avustuksella. Tosin, kun hommasimme veljeni kanssa karkkirahoilla 80-luvun loppupuolella R-kioskilta C-kasetin, jonka toisella puolella oli KISSiä ja toisella Dioa, niin lopulta me Dioa enemmän kuunneltiin, vaikka KISSin takia se ostettiin. Joten KISS-vaihe jäi meidän kohdalta aika lyhyeksi. Mutta siltikin, alkuaikojen KISSiä on tullut kuunneltua, uudempaa ei ollenkaan. Siksi osaan suositella vain vanhaa tuotantoa ja tähän sopii Lick it up, sillä tämän oluen jälkeen sitä ylös nuolemista saapi olla reilummin, että minut saadaan vielä innostumaan.Tuomio:
Tuoksu: 3/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 3/10
Suutuntuma: 1/5
Kokonaisvaikutelma: 6/20
Yhteensä: 15/50

Speksit:
Tyyli: Vaalea Lager (KISS drinks sivuston mukaan pils)
Maa: Ruotsi
Maltaat: Ohramallasuute
Alkoholi: 4,7 %
Muuta: KISS yhtyeen nimikko-olut
Mistä: Mäntän S-Market

(Muokattu 21.4.2014: Korjattu Schwarzbier- ja maltaan-sanan kirjoitusasut)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti