keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kuohu Valioluokka Pale Ale – Mallaskosken panimo

Kauniin näköinen olut, mutta nyt ei
minun makuun täsmännyt.
Mallaskosken panimolta olen muutamaan olutta maistanu aikaisemmin ja Kuohu Stout oli ihan mukiin menevä olut. Toisin kyllä se lasista paremmin menee. Eheheh. Puujalka vitsillä heti kärkeen. Nyt testiin hyllystä nappasin Mallaskosken panimon Kuohu Valioluokka Pala Ale. Tölkissä komeilee Ameriikan kotka jenkkilippuun kääriytyneenä. Eli jenkkityylistä Pale Ale ois tarjolla.

Olut on kauniin kuparisen väristä. Vaahtoa kertyy pinnalle hyvin niukasti. Tuoksu on hyvin mieto. En tiedä alkaako allergia ja katupöly ottaa nenään, mutta tuoksusta en saa mitään irti.

Maku on mielestäni epäonnistunut. Oluen runko hyvin ohut ja vetinen, mutta humalointia on reippaasti. Vaikuttaisi olevan enemänkin katkeropuolta kuin aromihumalaa. Maussa on aistittavissa hieman pähkinäisiä aromeja. 

Suutuntuma on hiilihappoinen ja humaloinnista jää katkeroitunut jälkimaku. Täytyy myöntää, että nyt ei ole tämä olut omaan makuuni. Jos tyylin pitäisi olla APA, niin ei tyylipuhtain suoritus. Pettymys kaiken kaikkiaan, joten tätä ei tule hommattua todennäköisesti toistamiseen.

Eipä kait siinä, eihän sitä voi aina napata. Niin kuin ei Rammsteinin poijjille nappaa Ameriikan meininki. Siis tänään mennään tällä hilpeällä rallilla. Jonka videokin on upea.


Tuomio:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 4/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 23/50

Speksit:
Panimo: Mallaskosken panimo
Tyyli: Pale Ale
Maa: Suomi
Humalat: Chinook
Alkoholi: 4,7 %
Mistä: Graanin Prisma, Mikkeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti