perjantai 4. huhtikuuta 2014

Rakki – Panimo Hiisi

Panimo Hiisi on vielä aika nuori, mutta nyt on noussut minun mielestäni yhdeksi kiinnostavimmista suomalaisista pienpanimoista. 1.4. panimo julkaisi Lutakko Offroad vehnäoluen, mikä on tehty 100% vehnästä. Tämä täytynee hakea parin viikon päästä K-Supermarket Lutakosta, kun Jyväskylän ohi taas ajelen. Tänään maisteluun otin Rakki oluen, joka on noudettu Palokasta edellisellä Jyväskylän visitillä.

Rakki tuotti hulppean vaahtokukan
ja näytti komealta lasissa.
Juoma kaatuu kauniin kuparin punaisena ja hitusen sameana lasiin. Kaadettaessa pintaan muodostuu hulppean korkea vaahtokukka samaan tapaan kuin Palokka Savu-Ukossa. 6dl lasista puolet on olutta puolet vaahtoa.

Tuoksu puski esille heti olutta lasiin kaadettaessa. Humalaa, kirpeyttä tai marjaisaa happamuutta kuin pihlajanmarjaa taitettuna omenalla. Tuulahdus syksyisen sateista metsäretkeä.

Herkullisen näköisen juoma huulille nostaessa ensimmäiseksi maistaa yllättävänkin miedon ja litteän maun (en keksinyt parempaa termiä). Mutta sitten marjaisan kirpeä humalan puraisu iskee hampaansa kieleen ja pitää otteensa pitkään. Rakki on löytänyt kohteensa.

Suutuntuma on hieman hapokkaan kirpakka ja jälkimaku pysyy humaloinnin ansiosta pitkään. Tässä tuote, joka istuu raikkautensa ansiosta omaan suuhuni oikein mainiosti, vaikka pidänkin enemmän hedelmäisesti humaloinnista. Voihan olle, että tämä pienempien pihojen Rakki ei pääse näyttämään lähtökohtien antamaa parhaita puolia keskenkasvuisuuden vuoksi. Siksi odotankin kovasti päästäkseni tutustumaan isoveljeen, Raivoavaan Rakkiin. Ehkäpä tämäkin tilaisuus jossain vaiheessa tarjoutuu.

Musasuositus tuleekin tällä kertaa panimon puolelta. Nimittäin etikettistä löytyy seuraavanlainen teksti:
"Rakki räksyttää parhaiten keskimääräistä kovemmalla soitetun QOTSAn kanssa."
Kun se on kerta pullonkiin painettu, niin onhan se tekijöitä uskottava! Ja onhan Queen of the Stone Age hiton kova bändi. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Joten lätäisen tähän oman suosikkibiisini Go With The Flow, joka löytyy Dave Grohlin (Foo Fighters, Nirvana) rytmittämältä Songs For The Deaf lätykkäiseltä. 


Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Speksit:
Panimo: Panimo Hiisi
Tyyli: American Pale Ale
Maa: Suomi
Alkoholi: 4,5 %
Mistä: Palokan Citymarket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti