maanantai 21. heinäkuuta 2014

Palokka Suvisavu - Panimoyhtiö Hiisi

Sunnuntai-iltana olin oluen ansainnut. Pizzan kera. Lähdettyäni lauantaiaamuna kotoa tuli vietettyä puolessatoista vuorokaudessa matkaa ratin takana noin 1000km, vierailtua yksissä häissä, pistäydytty haistelemassa Kuhmon Kamarimusiikin tunnelmia ja päälle parin tunnin bänditreenit. Olo oli hieman väsähtänyt, joten rentoutumishetki tuntui taivaalliselta.

Yhdistetyllä päivällis-iltapalalla pizzan kanssa otin maisteluun Palokka Suvisavu oluen. Tämä on siis kauppavahvuus. Maistoin noin kuukausi sitten Ravintola Maljassa tämän baariversionkin ja maukkaalta se silloin maistui. Palokka-sarjan oluethan tekee tätänykyään Panimoyhtiö Hiisi, jonka ensimmäisiä Palokka-sarjan tuotoksia oli Savu-Ukko. Hyvän makuinen olut sekin.

Palokka Suvisavun tuoksussa on savuisuutta ja palvikinkkua. Maussa myös savua, palvikinkkua ja häivähdys maltaista makeutta. Maltaan maku tulee paremmin esiin jälkimaussa, jota savun aromi saattelee. Lämmetessään olut laimenee ja maku väljähtyy hieman. Kylmänä kanttaa siis nautiskella.

Suutuntuma on savuisuudesta huolimatta hieman kirpeäkin. Tässä etiketin mainitsemaa Sopivan kevyt. Tämä olis oiva kumppani grillatulle, muttei liian maustetulle lihalle. Harmi, ettei tullu paria pulloa hommattua ruokajuomaksi.

Muistini mukaan hyvin samankaltainen oli myös baarivahvuus. Kiinnostava olisi ollut maistaa rinnakkainkin nämä, mutta eipä ollut moinen mahdollista.

Tuomio: 
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50  

Speksit:
Panimo: Panimoyhtiö Hiisi
Tyyli: Savuolut
Maa: Suomi
Alkoholi: 4,5 %
Muuta: Palokan Savuolut sarjaa
Mistä: Palokan Citymarket, Jyväskylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti