lauantai 26. syyskuuta 2015

Luomu Rölssi – Rekolan Panimo ja Mathildedalin Kyläpanimo

Komia on vaahtokruunu.
Viime viikonloppuna vierailin pitkästä aikaa Helsingissä koulutuksellisissa merkeissä. Jäin kuitenkin yöksi kummipoikaa morjestamaan ja samalla tuli piipahdettua Sellon Prismassa. Sieltä lähti mukaan tämmöinen Kuopion seutuvilla tuntematon juoma kuin Luomu Rölssi.

Luomu Rölssi on Rekolan Panimon ja Mathildedalin Kyläpanimon yhteistyössä valmistama Kölsch-tyylinen olut, jota on maustettu luomurosmariinilla. Muutenkin ainekset on luomua.

Väriltään Luomu Rölssi on vaalean oljen keltaista. Lasissani olut näyttää samealta kuvassa, koska pintaan tuli huurua lämpötilaerosta johtuen. Tämä olut kuohuaa aivan tolkuttomasti. Varastostani ei löydy putkilomaista  kölsch-lasia, joten päädyin valitsemaan vehnäolutlasin. Vaahtokruunu on kyllä komea, mutta toivottavasti ylitsevuotava vaahtoilu ei enteile makuvikaa...

Tuoksu on maltainen, yrttinen ja maltillisen humalainen. Tuoksussa ei ainakaan virhearomeja.

Ensikaadon kuohut...
Rölssin maku on mukavan pehmeä, yrttinen ja maltainen. Ei virhemakuja. Jälkimakuun tulee maltilliset katkerot. Rosmariinin voi kyllä selkeästi maistaa, kun tietää sitä oluessa olevan, mutta se ei mene kuitenkaan ylitse. Toki voisi hyvinkin olla, että en olisi rosmariiniksi tätä mukavasti oluen makua sävyttävää makua tunnistaa. 

Suutuntumaltaan Luomu Rölssi on pehmeä ja napakkarunkoinen olut. Ehkäpä rosmariini vie himpun verran raikkautta pois, mutta antaa makumaailmaan sen verta persoonallista potkua, että se sallittakoon tässä oluttyylissä anteeksi.

Kokonaisuuten Luomu Rölssi on oikein maukas kölsch, joka sopii loistavasti saunaolueksi. Rosmariini maalailee makuhermoille hienostuneen vivahteen, jolla Luomu Rölssi erottuu edukseen. Rosmariini on uusi tuttavuus minulle oluessa. Jäi mieleen positiivisena makuelämyksenä.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50 

Speksit:
Panimo: Rekolan Panimo / Mathildedaln Kyläpanimo
Tyyli: Kölsch
Maa: Suomi
Maltaat:  Luomuohramallas
Humalat:  Luomuhumala
Alkoholi: 4,5 %
Muuta: Mukana luomurosmariinia
Mistä: Sellon Prisma, Espoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti