lauantai 21. huhtikuuta 2018

08|06 – Brew By Numbers

Tällä kertaa arvioon valikoitui mainion Brew By Numbersin 08|06, joka tyyliltään Oatmeal Stout. Joille BBNo ei ole vielä panimona tuttu, esittelen lyheysti panimon omaperäisen periaatteen nimetä oluet. Kaikki panimon oluet on "nimetty" numerosarjalla, josta ensimmäinen kertoo oluen tyylin ja toinen panimon kyseiseen tyyliin kehittelemän reseptin järjestysnumeron. Eli tässä 08 tarkoittaa stoutia ja 06 on panimon tähän tyylilajiin kehittelemä kuudes resepti, joka tässä sisältää kauraa eli tyyli on siis tarkemmin määriteltynä oatmeal stout. 

Kaikki reseptit on nähtävissä panimon sivuilta ja joskus reseptejä ilmeisesti hieman hiotaan, sillä tämä 08|06 on hieman poikkeava etikettien tiedoissa. Vahvuudeksi ilmoitetaan 5,7%, joten oiskohan reseptiä hieman viilattu, jotta olut pääsisi Suomessa kauppojen ja tietenkin Olutpuoti Pienen omien myymälöiden hyllyihin, sillä etiketissä lukee 5,5%. 

Itse sain tämän osana BBNo:n maistelusetti, jonka lähetti oluiden maahantuontitoiminnan aloittanu Olutpuoti Pien. BBNo on yksi heidän ensimmäisistä maahantuotavista panimoista. Olen näistä ehtinyt jo kirjoittaa arviot 55|06, 11|03 ja 21|03

08|06 Oatmeal Stout on väriltään lähes mustaa ja lähes läpi kuultamatonta. Vaahtoa muodostuu niukahkosti, mutta pintaa jää hunnuttumaan kuitenkin ohut vaalean ruskea vaahtokerros.


Tuoksu on kahvinen, tummasuklainen ja reilun paahtomaltainen – jopa nokinen. Hienoinen pihkaisen havuinen humala siintää taustalla.

Maku on paahtomaltainen, nokinen ja kahvinen. Taustalta nousee esiin jotain ruokasoodaisuutta. Samanlainen kuin leivoksissa, jotka on kohotettu ruokasoodalla. Joka ei siis itseäni hirveästi miellytä.

Mallasrunko tuntuu mukavan napakkana täyteläisyytenä. Suutuntuma on pehmeä, mutta pienenä miinuksena katkeroiden rinnalla tulee maussakin mainitun ruokasoodaisuuden mukana tympeää happamuutta. 

Olen yleensä Oatmeal Stoutien ystävä, mutta tällä kertaa tämä ei iske hirveästi. Tuoksu on kivan nokinen ja paahteinen. Makukin alkaa kivasti, mutta sitten tulee tuo vähän tökkivä ruokasoodaisuus kehiin, jonka osuus kyllä lämmetessä vähenee. Ei tämä silti huono ole, mutta paljon parempiakin on.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 28/50 

Speksit:
Panimo: Brew by Numbers
Tyyli: Oatmeal Stout
Maa: Englanti
Maltaat:  Ohraa ja kaurahiutaleita
Alkoholi: 5,5 %
Mistä: Sain maistiaispullon Olutpuoti Pieneltä, joka on BBNo:n maahantuoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti