sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Presidenttisahti - Pyynikin Käsityöläispanimo

Ruisleivän leivonnan ohessa, leipien uuniin lähtiessä kaivelin odotusjuomaksi Pyynikin Käsityöläispanimon Presidenttisahdin. Tämä olut kuului Alkon käsityöläisoluet 2014 sarjaan ja on yksi viimeisistä, jota en ole niistä vielä maistanut. 

Oluen väri on hyvin tumman karmiininpunainen. Oikein kaunis ja hehkuva valoa vasten katsottuna. Vaahtoa ei kerry kaadettaessa pinnalle nimeksikään.

Tuoksussa marjaviiniä, savulihaa ja metvurstia. Vähän Sorbusta....

Maku hyökkää ensikulauksella yllättävästi lähes suolaisen happamana. Parin kulauksen jälkeen maku tasoittuu, mutta pysyy edelleen hieman happamana ja marjaisena. Maussa myös mukana eukalyptusta. Erikoinen keitos tämä on. Ei sytytä täysin, muttei ole pahaakaan. Jännittävä makuelämys.

Lämmetessään maku hieman pehmenee. Jälkimaussa eukalyptuksen viilentävää tullahdusta. Kokonaisuutena mielenkiintoinen olut, joka on melkein Sour Ale luokkaa.

Mielenkiintoiselle ja omaperäiselle oluelle arvoistaan musiikkia - myös Tampereelta. Mikäpä olisikaan omaperäisempää kuin Risto Ylihärsilän luotsaama Risto, joka häiriintyneessä suorasukaisten sanoitusten ja groovaavien sovitusten liitossa lähentelee jo neroutta. Bändin livesoitanto on mielenkiintoista katsottavaa, kun bändi vetää ilmeettömällä naamalla Härsilän eläytyessä koskettimiensa takana kuin suorasanainen maallikkosaarnaaja. Paljon mielenkiintosia ja hienoja biisejä bändillä on, mutta otetaanpa tähän Levy-Yhtiön Jätkät.


Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50  

Speksit:
Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo
Tyyli: Sahti (mielestäni melkein Sour Ale)
Maa: Suomi
Väri: 77,6 EBC
Katkerot: 34,6 EBU
Kantavierre: 20,4 °
Maltaat:  Sahti- ja ruismaltaat
Humalat:  Maatiais- ja jalohumalat (mitä ne ikinä sitten onkaan)
Alkoholi:  9,5 %
Muuta: Yksi Alkon Käsityöläisoluet 2014 oluista.
Mistä: Prisman Alko, Savonlinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti