maanantai 9. kesäkuuta 2014

Mufloni Muflonator - Beer Hunter's

Odottelin kovasti tätä Porilaisen Beer Hunter'sin Muflonatoria, kun JaskanKaljat oli sitä fiilistellyt. Kävin kyselemässä Kuopion keskustan Alkosta tätä ja Säppi Apaa jo ennen Japaniin lähtöä. No ei sieltä löytynyt kumpaakaan. Ja sain myyjän puheista sen käsityksen, ettei Muflonator ollut silloin edes vielä Alkon hyllyille ehtinyt - Säppistä puhumattakaan (ei löytänyt tiedostoista mitään...).

Pettyneenä hipsiskelin kotiin ja päätin tutkailla asiaa tarkemmin Alkon nettisivuilta tuotteen myyntipaikka-valikosta. No, olikin niin, että Muflonatoria oli saatavilla kaikissa muissa Kuopion Alkoissa paitsi juuri keskustasta. Sitten vain kumijalka alle ja pääkallopaikalle - eli tässä tapauksessa Prisman Alkolle ja pari pulloa jemmaan.

Sysimusta Muflonator sopivissa
tunnelmissa.
Muflonator on Alkon mukaan lajiltaan vahva lager. Jossakin näin tämän luokittelun tumma lager ja Doppelbock. Kaikissa lienee totuuden siementä. Mutta miltäs tämä sitten vaikuttaa pullon ulkopuolella.

Muflonator kaatuu lasiin sysimustana. Ei paljoa valoa loista läpi, vaikka katsoo lamppua vasten. Vaahtoa kertyy pinnalle vain vähän.

Tuoksussa suklaisuutta, makeutta, kahvia ja hieman mustaherukkaisuutta. Maku on suklainen ja maltainen. Myös hieman kahvia ja joululeipää. Oikein maistuva kokanaisuus. Täyteläinen makuelämys.

Olut tuntuu suussa kuin nestemäiseltä tummalta 80%:lta suklaalta, muttei niin happamalta. Vain vähän hiilihappoinen. Jälkimakuna suussa pyörii samanlaiset aromitkin kuin tummansuklaan syönnin jälkeen.

Kerrassaa kelpotuotos Beer Hunter'silta ja on vielä kohtuu hinnoissakin - 3,57 €. Pitänee hommata muutama vielä jemmaan, jos tulee Alkossa vastaan.

Kun maistelussa oli kelpo-olut Porista, niin otetaan sitten musiikiksikin kelpo-musaa Porin seudulta eli Kuusumun Profeettaa. Tämä multitalentti Mika Rätön luotsaama yhtye esittää omalaatuista ja hieman progressiivista, mutta tunnelmallista musiikkia. Rätön omalaatuinen laulutyyli on hyvin voimallisesti esillä ja tukee hienosti mystisiä sanoituksissa.

Jos sattuu kohdalle, niin kannattaa käydä kurkistamassa bändin lähes teatraalista esiintymistä livenä. Rättöhän vaikuttaa myös monissa muissa mielenkiintoisissa projekteissa ja hänen ja kumppaniensa tuotteliaisuus on hengästyttävää. Tähän valitsin bändin toiselta Jatkuvasti maailmaan pelastamaan kyllästynyt supersankari -levyltä aloitusbiisin Ei aurinko milloinkaan laske, jossa liikutaan elämän ja maailman salaisuuksia pohdiskelevassa tunnelmissa. Niinkuin voi liikuskella illan hämärässä myös Muflonatorin kera.


Tuomio: 
Tuoksu: 8/10 
Ulkonäkö: 3/5 
Maku: 8/10 
Suutuntuma: 4/5 
Kokonaisvaikutelma: 17/20 
Yhteensä: 40/50  

Speksit: 
Panimo: Beer Hunter's
Tyyli: Vahva Lager
Maa: Suomi 
Väri: 184 EBC 
Katkerot: 27 EBU 
Kantavierre: 15,3° 
Maltaat: Pilsner-, vienna-, karamelli- ja värimaltaat
Humalat:  Perle ja Hallertau Mittelfrüh
Alkoholi: 6,5 %
Mistä: Prisman Alko, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti