sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Vanilla Porter - Little Valley Brewery

Herkullisen näköinen olut, joka oli kuitenkin pettymys
Iltaoluena elokuvan kera otin Little Valley Breweryn Vanilla Porterin. Joitakin oluita on tältä panimolta tullut maisteltua. Mikän ei ole jäänyt erityisemmin mieleen, mutta kauppavahvuisina panimon tuotteita on paljonkin ruokakaupoissa myytävänä. Tämän hommasin eräällä ostosreissulla ihan hetken mielijohteesta Pajari Portterin kanssa. 

Vanilla Porteri on väriltään oikein tummaa, lähes mustaa. Pinnalle kertyy aluksi 3 cm:n vaalean hieman rusehtava vaahtokerros, joka laskeutuu ohueksi kerrokseksi reunoille melko nopeasti.

Oluen tuoksussa on kahvia, paahteista mallasta ja raakakaakaojauhetta, mutta vaniljaa en kyllä meinaa löytää. Oikein syvällä nuuhkaisulla sain häivähdyksen vaniljaisuutta, kun oikein hain.

Maku paahteisen maltainen, hivenen kahvinen. Napakka humalointi. Kohtuullisen hiilihappoinen, pistelee kielellä. Jälkimaussa vanilja tulee hennosti esiin. Mallasrunko on aika kevyt, minkä vuoksi maku jää hieman vetiseksi. Samasta syystä suutuntuma on hieman vaisuhko. Itse olisin kaivannut vähän paksumpaa, jolloin kokonaisuus olisi ollut napakampi ja tukenut makua paremmin. Tämän tyyppinen porteri ei oikein miellytä itseäni. Pettymys.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 30/50  

Speksit:
Panimo: Little Valley Brewery
Tyyli: Porter
Maa: Englanti
Väri:  EBC
Katkerot:  EBU
Alkoholi: 4,5 %
Muuta: Vaniljaa, appelsiinin kuorta, sokeria ja vehnää
Mistä: S-Market Ykkösrasti, Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti